vijest

0

ESPN: Netsi dovode trećeg superstara, idu na sve ili ništa

31.03.2020 17:41 | Germanijak/V.R.

Samo zato jer je NBA liga obustavljena ne znači da insajderi spavaju.

Veličina slova A A A

Brooklyn Netsi su dio sregularne sezone do prekida odradili solidno. Završili su na sedmom mjestu Istoka s omjerom 30-34, što je dovoljno za sedmo mjesto, no dojam je da je moglo i bolje.

Pitanje je koliko je novopridošli Kyrie Irving kliknuo s sa dotadašnjom jezgrom rostera. S vižljastim bekom u sastavu imaju omjer 8-12, a bez njega 22-22 i taj podatak potiče na dosta razmišljanja. Na Kevina Duranta, dakako, ove se sezone nije moglo računati, ali i nad njim – kao i baš nad svakim igračem koji je u povijesti prošao istovjetnu ozljedu njegovoj – nadvila se gomila upitnika.

Ono što je poglavito iznenadilo jest otkaz treneru Kennyju Atkinsonu. Većina javnosti usuglasila se u mišljenju da bi Netsi takav, pomalo šokatnan potez mogli požaliti, s obzirom kako se činilo da 52-godišnjak radi dobar posao na klupi kluba iz rezidencijalne oblasti New Yorka.

Puno se neizvjesnosti uvuklo u pore ovefranšize, no to vrijedi i za ligu u globalu. Ipak, ugledni novinar ESPN-a Brian Windhorst otkrio je kako se Netsi možebitno spremaju za još jedan veliki posao.

„Mislim kako su jasno dali do znanja da će ići po trećeg superstara kao pomoć Durantu i Irvingu. Upotrijebit će za trade dobar dio svoje mlade talentirane jezgre.“, rekao je u svom The Hoop Collective podcastu.

„Osluškujući namjere Seana Marksa mislim da će itekako imati oči otvorene, a za te potrebe morati će dovest i jako trenersko ime.“, zaključio je.

Trenutni v.d. glavnog trenera je Jacques Vaughn, bivši trener Orlando Magica, a od 2016. pomoćni trener Atkinsonu u Netsima. Također je 12 godina igrao u NBA uglavnom kao treća opcija na poziciji razigravača.

Koga će se Netsi morati odreći, teško da je u ovom trenutku poznato, ali je sigurno da će to biti barem jedan iz dvojca Caris LeVert ili Spencer Dinwiddie, a ne bi bilo izenađujuće i obojica. U free agency, barem ovaj nadolazeći, se nemogu pouzdati s obzirom da je poprilično siromašan, ali on ionako, kao ni NBA košarka uopće, još nije izišla iz organizacijske ''slijepe ulice''.

(foto: Reuters)

 

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka