vijest

0

VIDEO koji je dosad bio tajna: Emotivni govor Cristiana Ronalda nakon osvajanja Eura!

19.11.2016 09:44 | Germanijak

Ma što god drugi mislili o njemu, Portugalci će Cristiana Ronalda smatrati nogometnim božanstvom. Realno, s razlogom.

Veličina slova A A A

Ozljeda ga je spriječila da u finalu s Francuskom odigra značajniju ulogu, ali svatko tko je gledao borbu za naslov europskog prvaka sjećat će se tog 10. srpnja 2016. godine i po sjajnom Ederovom pobjedničkom golu i po skakutanju ultra nervoznog Cristiana Ronalda kraj aut linije.

CR je htio iskočiti iz kože zato što nije mogao pomoći suigračima, iako su oni koji ga manje vole odmah krenuli s pričama kako je čak i to bilo isključivo u „marketinške svrhe“.

Pet mjeseci kasnije Nogometni savez Portugala ničim izazvan odlučio je objaviti snimku kapetanovog govora u svlačionici. Nekoliko minuta nakon povijesnog uspjeha. Ove suze u glasu teško se mogu odglumiti.

„Volio bih se zahvaliti ovom čovjeku ovdje“, započeo je Cristiano Ronaldo upirući prstom u izbornika Fernanda Santosa.

„Njemu prvom, jer bez njega ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zatim i svim igračima i cijelom stručnom stožeru, svima koji su bili uključeni u ovaj pohod. Nitko nije vjerovao u Portugal, ali mi smo uspjeli. Svi mi, uspjeli smo! Vrlo sam sretan, ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Zaboravite individualne nagrade, Ligu prvaka, ovo ovdje, ovo je najsretniji trenutak mog života! Već sam plakao tri ili četiri puta. Brat me je morao smirivati. Rekao sam mu: 'Hugo, nije moguće'. Istina je, iz dubine duše vam kažem, kunem vam se životom svog sina, vrlo, vrlo, vrlo sam sretan. Mogu to ponoviti sto puta, toliko sam sretan. Ovo je pehar koji je nedostajao. Hvala vam svima. Igračima, stručnom stožeru i ponovo tebi, šefe. Vjera koju si ti imao, iskreno... Ganula me. Zaslužili smo ovo, ušli smo u povijest Portugala. Prva smo momčad kojoj je ovo uspjelo.“

Naravno, uslijedile su ovacije suigrača i kompletnog stručnog stožera. Ma što god drugi mislili o njemu, Portugalci će Cristiana Ronalda smatrati nogometnim božanstvom. Realno, s razlogom.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Screenshot: youtube)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka