vijest

0

Embiid bi mogao zaigrati za Francusku?

12.01.2018 09:40 | Germanijak

Ovaj put je odgovor bio puno bolji nego prije četiri godine.

Veličina slova A A A

Francuski košarkaški reprezentativac i NBA zvijezda Nicholas Batum prije četiri je godine na twitteru pozvao Joela Embiida da igra za francusku reprezentaciju. Tada je pozivnica prošla bez konkretnog odgovora, no Embiid je jučer nakon utakmice protiv Celtica u Londonu opet upitan za tu temu.

Phila je prosula +22 u toj utakmici koju su jednostavno morali dobiti, a Embiid šuterski nije bio na razini. Ubacio je 15 poena uz loš 6 od 17 šut, ali popravio je to s 10 skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte. Embiid je nakon utakmice od strane francuskog RMC Sporta upitan o njihovoj reprezentaciji, ali odgovor je ovog puta postojao i nije bilo isključujući.

˝Mislim da je to mogućnost. Nikad ne znate, mogao bih igrati za francusku reprezentaciju, ali isto tako i za Kamerun. Imam jako puno obitelji u Francuskoj˝ - rekao je centar Philadelphia 76ersa koji već sada spada među najbolje na svijetu.

Batumu je poručio kako nije Francuz prije četiri godine, ali sada je odgovor potpuno drukčiji. Dodajmo svemu kako je on već bio pozvan od strane kamerunske reprezentacije, ali nikad nije obukao dres nacionalne ekipe tako da ova opcija ostaje u zraku, piše Eurohoops. Bila bi to sjajna stvar za francusku, ali i europsku košarku.

Embiid ove sezone prosječno ubacuje 23,5 poena, hvata 10,8 skokova, dijeli 3,4 asistencije i sve to uz dva bloka i 48 posto šuta u prosjeku. Ipak, i dalje propušta jako velik broj utakmica zbog odmora i sitnih ozljeda pa su njegovi 76ersi trenutno van zone doigravanje s 19 pobjeda i 20 poraza ove sezone.

(Foto: Action Images)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka