vijest

0

Dugogodišnji igrač Manchester Uniteda odlazi u Ekvador

28.06.2019 17:24 | Germanijak/I.A.S.

U dresu Crvenih Vragova skupio je čak 339 nastupa.

Veličina slova A A A

Antonio Valencija novi je igrač ekvadorskog L.D.U. Quita.

Ovom 33-godišnjaku istekao je ugovor sa Manchester Unitedom pa se svojoj novoj momčadi pridružio kao slobodan igrač.

Valencia je u Man United stigao, sada već davne, 2009. godine kada ga je iz Wigana nešto manje od 19 milijuna eura doveo legendarni Sir Alex Ferguson.

U crvenom dijelu Manchestera imali su velika očekivanja od ovog krilnog napadača koji je po dolasku u klub izabrao broj 7, što nije mala stvar u Manchester Unitedu. 

Podsjećamo, legendarnu sedmicu u Unitedu nosili su igračine poput Georga Besta, Erica Cantone, Davida Beckhama i Crisitana Ronalda, pa je taj broj sa sobom nosio i svojevrsnu težinu.

Shvatio je Valencia da se malo zaletio pa se kasnije odlučio za broj 25 kojeg je nosio do kraja svojeg boravka na Teatru snova.

Prije Manchestera Valencia je nastupao za El Nacional, Villareal, Recreativo i Wigan, a prošle je sezone skupio svega 9 nastupa u svim natjecanjima što je bio jasan znak da je rastanak neizbježan.

Sveukupno je u dresu Uniteda skupio 339 nastupa, a u 25 navrata se upisivao u listu strijelaca.

U smiraj karijere Valencia se odlučio vratiti u rodni Ekvador, točnije u L.D.U. Quito, za koga je potpisao jednogodišnji ugovor.

Treba napomenuti kako je Valencia jedan od najvećih nogometaša u povijesti Ekvadora, a u dresu svoje reprezentacije skupio je 96 nastupa i 11 pogodaka.

(foto:Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka