vijest

0

Drastične izmjene u Euroligi: uvodi se salary cap i porez na luksuz

12.07.2019 16:56 | Germanijak/V.R.

Velike promjene najavljenje u Münchenu.

Veličina slova A A A

Drastične izmjene u Euroligi: uvodi se salary cap i porez na luksuz

Jučer smo već pisali o tome kako ABA gubi sigurno mjesto u Euroligi u narednim godinama. Regionalni prvak će se, stoga, morati ravnopravno s ostalim kandidatima boriti za neku od tri pozivnice za najelitnije europsko klupsko košarkaško natjecanje.

Također, značajne promjene nas čekaju na financijskom planu. Od sezone 2022./2023. vlasnici klubova će moći povećati proračune ekipa za maksimalno 40%, što u prijevodu znači da ako je, primjerice,  klub ostvario prihod od deset milijuna eura, godišnji budžet ne smije biti veći od 14 milijuna. Samim time je ta odredba slična salary capu u NBA, a još jedna podudarnost je da će se moći navedeno ograničenje prekoračiti, ali uz plaćanje poreza na luksuz.

Također se i razmatra uvođenje kontrole redovne isplate plaća. Ako klub kasni sa plaćom igraču 30 dana, počinje proces kontrole, odnosno monitoringa nad klubom, a ako od tog trenutka pa u narednih 60 dana se ne podmire dugovanja, slijede sankcije u vidu zabrane potpisivanja novih igrača a, u konačnici, moguće i suspendiranja iz natjecanja.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka