vijest

0

Dnevna Ronaldova rutina: Jede šest obroka, pet puta „ubije oko“...

07.02.2020 13:03 | Germanijak/I.G.

Tajna Cristianove dugovječnosti leži, uz trening, u prehrani i odmoru „van radnog vremena“.

Veličina slova A A A

Po dolasku u Torino na liječnički pregled pretprošlog ljeta, Juventusovi liječnici obznanili su da njihova nova akvizicija Cristiano Ronaldo „ima tijelo 22-godišnjaka“, unatoč činjenici što je tada već ušao u 34. godinu života. Portugalac je prije dva dana napunio 35 godina, ali i dalje zabija golove kao na traci.

Tajna njegove dugovječnosti, znaju to svi, leži u nevjerojatnoj posvećenosti sportu i svom tijelu. O njegovim treninzima i onim dodatnima prije i nakon treninga mnogi njegovi suigrači su svjedočili tijekom karijere. Najpoznatija je anegdota Carlosa Teveza koji je jednom stigao u ranojutarnje sate kako bi ga preduhitrio, ali Cristiano je već tad i prije pet ujutro stigao prije njega i bio dobro oznojen.

Osim velike predanosti i upornosti na treningu iznimno je važan kvalitetan oporavak, pa je on među prvima koji je iskušao kriogene terapije. U pitanju su kriogene komore u koje igrači ulaze, koje su na izrazito niskim temperaturama, kako bi im se mišići što prije oporavili.

Osim već nabrojanih stvari, krucijalna je i njegova svakodnevna rutina van travnjaka i treninga. Španjolski AS otkrio je kako se i koliko Ronaldo hrani te kako odmara u slobodno vrijeme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

 

Portugalac ima šest obroka u danu, a glavna namirnica mu je riba, pretežito sabljarke, tuna i bakalar. Također, ne može mu dan proteći bez piletine zbog visokih razina proteina i manjih razina masti koje ona sadrži. S obzirom da ima pet do šest obroka dnevno, jede svakih tri do četiri sata, ali uz manje porcije.

Za doručak, Ronaldo preferira šunku i sir uz nemasni jogurt. Za užinu, potom, jede tost s avokadom, a dnevno ima dva ručka i dvije večere. Za „prvi ručak“ najčešće jede piletinu i salatu, dok je za drugi rezervirana gorespomenuta riba uz salatu, jaja i masline. Večeru nerijetko razdvaja u dva „turnusa“ tako da za prvi opet jede meso ili ribu. O svemu ovome brine njegov nutricionist još iz dobar madridskog Reala.

Međutim, važnu ulogu u njegovoj prehrani ima i povrće, jede žitarice sa cjelovitim zrnom i svježe voće. Izrazito izbjegava – možete pretpostaviti – gazirana pića, crveno mesto i smrznutu hranu. Od smrti oca Josea 2005. godine obećao je da neće popiti ni kap alkohola, pisali su svojedobno engleski mediji.

Kao što je već spomenuto, odmor je vrlo važan kod sportaša, a portugalski superstar tijekom noći spava po osam sati, dok tijekom dana voli nekoliko puta „ubiti oko“, nekada čak i do pet puta u danu.

 

 (Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka