vijest

0

Dinamo vraća odbjeglog dragulja?

02.11.2019 09:27 | Germanijak/I.G.

Arbitražni sud HNS-a na strani je zagrebačkog kluba.

Veličina slova A A A

Arbitražni sud Hrvatskog nogometnog saveza, ranije je ovog tjedna stao na stranu zagrebačkog Dinama kada je u pitanju sport s Ajdinom Hasićem, prenose Sportske novosti.

Mladi dragulj koji je početkom prošlog mjeseca napunio 18 godina, prošle je godine besplatno otišao iz redova hrvatskog prvaka zbog navodnog popriličnog gafa uprave kluba. Naime, Hasić je imao aktivan stipendijski ugovor do 2021. godine, redovan je bio reprezentativac BiH do 19 godina, ali prilikom potpisa novog, njemu, navodno, nije predan novi ugovor na potpis nego samo raskid starog. Igrač je dobio slobodne papire te kasnije potpisao za Bešiktaš.

Međutim, u Dinamu od prvog dana osporavaju način njegovog odlaska te tvrde da je on nezakonito otišao iz kluba. Iz tog su razloga digli tužbu protiv igrača i njegove obitelji, a na njihovu stranu sada je stao Arbitražni sud HNS-a.

Ipak, kako piše isti izvor, ta odluka HNS-ovog tijela nije previoše uznemirila igrača i njegovu obitelj, kao ni turskog velikana. Nogometašev odvjetnik Davor Radić u razgovoru za SN je rekao da oni „ne prihvaćaju odluku Arbitražnog suda HNS-a“, te je naveo i razlog, a to je „što je za spor između Dinama i Ajdina Hasića nadležna FIFA, a ne Arbitražni sud HNS-a. Stoga ova odluka Arbitražnog suda HNS-a nema nikakav pravni učinak između stranaka jer je donesena od strane nenadležnog tijela“.

Još se iščekuje konačna odluka FIFA-e vezano uz ovaj slučaj.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka