vijest

0

Ni 78 udaraca nije bilo dovoljno Dinamu: Vuković prvo ime susreta

19.04.2019 12:27 | Germanijak/I.A.S.

Mladi vratar skupio je nevjerojatnih 35 obrana, te bacio sve simpatizere Futsal Dinama u očaj.

Veličina slova A A A

Fantastična utakmica u dvojci! Uspinjača Gimka pobijedila je Futsal Dinamo u prvoj utakmici playoffa rezultatom 2:1 nakon bespoštedne borbe svih četrdeset minuta. Od samog početka dalo se naslutiti da će utakmica biti prava poslastica za sve gledatelje.

Tempo utakmice bio je ubitačan, te su obje ekipe ostavile sve što su imale na terenu. Dinamo je, nošen velikom podrškom Bad Blue Boysa, preuzeo svojevrsnu ulogu favorita te krenuo izrazito ofenzivno, dok je Uspinjača defenzivno iznimno dobro stajala na terenu te je usprkos svim napadima Dinama prva došla do vodstva.

Igrala se sedma minuta kada je David Mataja zabio za vodstvo Uspinjače nakon velike gužve ispred gola Škorića. Ponekad je napad je najbolja obrana, ali to se jučer ispostavilo krivo. Dinamo je odmah po primljenom pogotku opet krenuo u napad kako bi čim prije vratili stvari na početak, ali ekipa Uspinjače imala je druge planove. Jedan kontranapad Toth je vješto realizirao te je semafor od osme minute pokazivao 2:0 za sastav Uspinjače Gimke. Igrači Futsal Dinama tada su skinuli nogu s gasa, te se do kraja prvog poluvremena igralo dosta izjednačeno, iako je ipak Futsal Dinamo imao nešto više prilika za postizanje pogotka.

U drugo poluvrijeme ušlo se sa vodstvom Uspinjače Gimke od 2:0, te su igrači Alena Jukića odmah nakon odmora krenuli u totalnu ofenzivu. Praktički je nemoguće nabrojati sve udarce i prilike koje je Dinamo imao, ali mladi vratar mreže Marko Vuković jučer je bio izvanredan.

U cijelom susretu Dinamo je imao ukupno 78 udaraca, od kojih su 38 bila u okvir gola te je Vuković upisao nevjerojatnih 35 obrana. Treba napomenuti kako su dva puta Dinamovci gađali i okvir gola, te da je mladi Vuković uspio obraniti i dva deseterca, prvo Čekolu, a zatim i Kanjuhu. Iako je Jukićeva momčad stvarala pregršt prilika, začuđujuća je bila njegova odluka da u utakmicu ne uvede i mladog Šulentića, koji je ovaj susret odgledao sa klupe.

Usprkos svim napadima izgledalo je kako će se utakmica završiti pobjedom Uspinjače rezultatom 2:0 ali 12 sekundi prije kraja Matošević zabija za smanjenje rezultata – 1:2 . Grcić je povukao loptu kroz sredinu, Toth je zakasnio sa izlaskom, usljedio je pas na lijevu stranu gdje se ispred gola sam našao Vedran Matošević koji nije imao težak posao zabiti gol. Bila je to situacija u kojoj čak ni Vuković nije imao nikakve šanse. Ipak, vremena je ostalo premalo te su igrači Uspinjače Gimke na kraju došli do pobjede.

Nije ovaj poraz najbolje sjeo Bad Blue Boysima, koji su se po završetku utakmice umalo sjurili prema terenu i sucima utakmice, ali na kraju ipak nije došlo do većih problema. Simpatizeri Futsal Dinama ipak mogu biti optimistični pred sljedeći susret ovih dvaju ekipa budući da je Dinamo imao mnogo šansi te sa sigurnošću možemo reći da će i sljedeća utakmica biti svojevrsni spektakl.

Treba napomenuti kako Futsal Dinamo u ovom susretu nije mogao računati na iskusnog Matiju Đulvata, dok je u redovima Uspinjače Gimke nedostajao Tino Čirjak (koljeno) te Bruno Jakovljević (rekonvalescent).

Sljedeća utakmica odigrat će se u subotu 27.travnja, a vrijeme i mjesto susreta znat će se tek kroz par dana.

Piše: Ižak Ante Sučić

(foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka