vijest

0

Dalić Talijanima otkrio tajnu Rebićevog procvata

16.02.2020 11:51 | Germanijak

Ne iznenađuje me Rebićev procvat jer ga dobro poznam...

Veličina slova A A A

Ante Rebić dugo je čamio na Milanovoj klupi, ove zime situacija je bila kritična, a po talijanskim medijima potezala se teorija kako Boban i društvo pokušavaju vratiti hrvatskog reprezentativca matičnom Eintrachtu, ali u samo nekoliko tjedana nove 2020. godine sve se promijenilo.

Dolaskom Zlatana Ibrahimovića, treneru Stefanu Pioliju došlo je iz dupeta u glavu kako na klupi ima sjajnog igrača, dao mu je nešto više minuta, a Reba je procvjetao. Pet golova i jedna asistencija sad su kraj njegovog imena, a u uvodnih gotovo pola godine statističke kućice bile su mu potpuno prazne.

Uvjereni smo, danas nema puno sretnijih ljudi od Rebe, ali ni od hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, koji doduše nikad nije razmišljao o izostavljanju Ante iz momčadi, no ovako će mu biti puno lakše forsirati svog miljenika.

U ožujku će mu, stoga, puno lakše dati priliku na prijateljskim susretima protiv Švicarske i Portugala, a ostane li u ovoj formi dotad, Reba više neće dolaziti u reprezentaciju vraćati se u formu i dobivati samopouzdanje, nego će ponovo biti jedna od najvažnijih uzdanica kockastih.

„Nisam iznenađen njegovim posljednjim nastupima jer ga poznam. Bio sam oduševljen njime i ranije. Jasne su mi njegove početne teškoće. Nova liga,  klub, navike...,“ komentirao je Dalić za Gazettu dello Sport.

„Puno mu znači Ibrahimović. On privlači pozornost suparničkih braniča pa Rebi ostaje više prostora. On se jako dobro kreće i zato to tako dobro koristi. Jasno je to iz ovih pet golova koje je zabio. Najvažnije je da ostane igrati na svojoj poziciji i sve će biti u redu,“ istaknuo je Dalić pa detektirao razlog Rebićevih problema u gradu mode.

„Također, primijetio sam kako je Rebić jedno vrijeme igrao na pogrešnoj poziciji. On nije klasični napadač, najbolje djeluje s krila. Njemu je potrebno povjerenje i sad ga konačno ima od trenera, suigrača i navijača,“ kaže.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka