vijest

0

Dalić: Napravili smo jednu pogrešku na SP-u

22.09.2018 09:19 | Germanijak

Izbornik hrvatskih nogometaša otkrio je što ga je koštalo pogotka.

Veličina slova A A A

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić danas putuje u London na dodjelu Fifine nagrade The Best, šef struke Vatrenih među trojicom je preostalih kandidata za ovu laskavu titulu, a uoči odlaska u englesku metropolu sudjelovao je u Opatiji na okruglom stolu u sklopu međunarodne konferencije o sportu sa izbornikom U21 reprezentacije Nenadom Gračanom i slovenskim izbornikom mlade vrste Primožom Glihom.

Istaknuo je kako mu je jedna od najvažnijih odluka na izborničkoj poziciji bila ona da se na pripreme pozovu jedino igrači koji će ići na Mundijal. To je odlučio nakon konzultacije s bivšim izbornicima i razgovorima s igračima.

„Događalo se da se prije odlaska na natjecanja mora odbaciti igrače koji neće igrati na prvenstvu pa se stvaralo nezadovoljstvo i to pitanje je bilo u prvom planu pred početak turnira. Ovako su se svi igrači mogli posvetiti treninzima bez opterećenja i nervoze,“ rekao je Dalić, a prenosi Večernjak.

Cilj mu je također bilo stvoriti zajedništvo, stvoriti skupinu igrača s istim ciljem, a kaže kako igrače nije morao učiti igrati nogomet s obzirom na to da su gotovo svi u velikim klubovima.

„Igrači su se regenerirali identično kao što to čine u svojim klubovima,“ rekao je, pa istaknuo važnost analize suparnika.

„Napravili smo samo jednu pogrešku na Svjetskom prvenstvu u analizi suparnika, protiv Danske je zaigrao igrač koji može daleko baciti loptu iz auta, a mi nismo znali za njega. Iz te situacije smo primili gol,“ otkrio je.

(Foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka