vijest

0

„Da sam se potpuno posvetio nogometu, bio bih na razini Messija i Ronalda“ (VIDEO)

20.11.2019 22:06 | Germanijak/I.A.S.

Ostat ću uvik isti, nikad se neću minjat...

Veličina slova A A A

U jednoj televizijskoj emisiji na nizozemskoj televiziji pojavio se Wesley Sneijder, od ove godine umirovljeni nogometaš koji iza sebe ima i više nego bogatu karijeru.

Ovaj fantastični veznjak jedan je od onih igrača koji je jednim potezom bio u stanju preokrenut utakmicu, a svugdje gdje je igrao bio je miljenik navijača.

Nakon pet godina Ajaxa Sneijdera je kupio Real Madrid koji je u ljeto 2007. za njegove usluge Nizozemcima morao uplatiti 27 milijuna eura, što ga je u to vrijeme učinilo drugim najskupljim Nizozemcem svih vremena.

U Madridu se zadržao dvije godine nakon čega za 15 milijuna eura odlazi u milanski Inter. U naredne četiri godine Sneijder je osvojio praktički sve što se osvojiti moglo, a bio je jedan od nositelja igre talijanskog velikana u sezoni 09./10. kada su Nerazzurri stigli do povijesne trostruke titule (Prvenstvo, Kup i Liga Prvaka). U naredne četiri sezone izvrsni Nizozemac nastavio je sa svojim vrhunskim izvedbama, a mnogi stručnjaci diljem svijeta i dalje vjeruju kako je Sneijder „pokraden“ u izboru za Zlatnu loptu 2010. godine.

Do kraja svoje karijere nosio je još dresove Galatasaraya, Nice i Al Gharafe, da bi za Oranje upisao čak 134 nastupa, a u listu strijelaca upisao se u 34 navrata.

Sneijder je oduvijek bio osebujan lik, jedan od onih koji se ne libi reći što misli i upravo radi tog njegovog stava bio je miljenik navijača. Ovih se dana, prilikom gostovanja u emisiji nizozemskog FOX Sportsa, Sneijder osvrnuo na svoju karijeru. Rekao je Wesley kako bi sigurno dosegao status kakvog danas imaju Messi i Ronaldo da se u potpunosti posvetio nogometu, ali da mu nije žao radi toga ni najmanje.

Ikonska izjava, ikonskog veznjaka, a mi smo uvjereni da ništa krivo nije rekao.

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka