vijest

0

CSKA treći na F4, Barcelona i Efes u majstoricu

26.04.2019 23:18 | Germanijak/V.R.

Još ćemo malo pričekati za kompletiranje polufinalnih parova

Veličina slova A A A

U večerašnjim utakmicama Eurolige dobili smo trećeg sudionika Final Foura u Vitoriji. CSKA je u gostima nadjačao domaću Baskoniju sa 92:83 te je tako Velimir Perasović ostao bez završnog turnira najjače četiri ekipe. Domaćini su vodili većim dijelom utakmice, na momente i deset razlike, no otprilike šest minuta prije kraja Rusi rade seriju 8:0, prelaze u vodstvo i prednost ne ispuštaju do kraja.

Iako su otišli na odmor sa +7, Perasovićevi igrači izgubili su drugo poluvrijeme sa 18 koševa razlike. Moskovljani su napravili razliku u skokovima (35 naprema 27) i izgubljenim loptama (imali su ih 7, a Španjolci čak 13).

Najbolji u redovima CSKA bio je opet Nando De Colo (27), a imao je pomoć od strane Higginsa (19) i Nikite Kurbanova (15). Kod Baskonije je i danas najbolji bio, u zadnje vrijeme najbolji Perasovićev pojedinac, Vincent Poirier (21).

Finalnu utakmicu čekamo u seriji Barcelone i Anadolu Efesa. Danas su se domaćini mučili u prvom poluvremenu, no početkom drugog se malo odvajaju i grade sigurnu prednost koju su održali do kraja susreta.

Turci su imali čak 13 izgubljenih lopti, naspram 7 Barcelone, a najrasploženiji bio je Kyle Kuric (19), a pomoć je imao od strane našeg Ante Tomića (13). Kod Turaka, standardno protiv Barcelone najbolji Shane Larkin (20), a istaknuo se naš Kruno Simon (17).

Odlučujuća utakmica igra se u srijedu u Istanbulu s početkom od 19:30.

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka