vijest

0

Červar prokomentirao odgodu OI: Mnogo je sada nepoznanica

24.03.2020 16:55 | Germanijak/I.G.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije svjestan je aktualnog stanja i razloga odgode.

Veličina slova A A A

Olimpijske igre koje su se trebale odigrati u Tokiju na ljeto ove godine i službeno su odgođene za sljedeću. Tako će ova Olimpijada - period od jednih do drugih Igara - trajati pet, a ne standardne četiri godine, ali to je sada najmanja briga.

Borba protiv širenja koronavirusa u punom je zamahu diljem svijeta, a trenutno stanja svjestan je i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar. Dugogodišnji izbornik rukometaša prokomentirao je odgodu Olimpijskih igara.

"Mislim da se to moglo i očekivati. Olimpijske igre kao najveća manifestacija ljudskoga roda, su i najveći izazov za svakog sportaša, pa tako i za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju. Ove Olimpijske igre će biti posebne, jer će one pokazati da život nije stao, premda je stalno ugrožen i u opasnosti. Jučer su to bili atomi s poznatim, a danas potpuno nepoznatim neprijateljem, korona virusom. Zato sport, a posebno Olimpijske igre moraju odaslati poruku optimizma i nade. Vjerujem da će OI u Tokiju 2021. godine potvrditi da su altruizam i zajedništvo naša budućnost. Oni pobjeđuju svaki oblik egoizma, jer jedino se tako može uživati u slobodi, sreći, miru i blagodatima života", rekao je Červar.

Naravno, ova odgoda za sobom povlači 'mali milijun' pitanja i prepreka s novim terminom održavanja. To naglašava i izbornik srebrnih rukometaša sa zadnjeg Eura koji još moraju izboriti plasman na Igre u kvalifikacijskoj skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom.

"Jasno je da bismo silno željeli biti na tom tokijskom summitu i boriti se za treće olimpijsko zlato. I sve ćemo napraviti da to i ostvarimo. Ali mnogo je tu sada nepoznanica na koje će odgovore morati dati Svjetska rukometna federacija. Što je s onima koji su izborili nastup u Tokiju, Hoće li se i kada održati olimpijske kvalifikacije, itd, itd. Ne bih nagađao. Pričekajmo pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati", dodao je Lino.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka