vijest

0

Červar: Moramo izvući maksimum iz sebe i sezonu završiti uspjehom

08.06.2019 15:38 | Germanijak

Hrvatski rukometaši okupili su se uoči preostala dva susreta kvalifikacija za Euro.

Veličina slova A A A

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u subotu u hotelu Panorama uoči priprema za preostala dva kvalifikacijska susreta za EURO 2020. godine, protiv Švicarske i Belgije. U ponedjeljak, 10. lipnja, reprezentaciji će se priključiti igrači njemačke Bundeslige po završetku klupskih obaveza, a u Zagrebu če se pripremati do utorka kad će krenuti u švicarski Zug.

„Švicarska je prije svega na domaćem terenu, vidim da su veliki optimisti da bi mogli dobiti ovu utakmicu. Međutim, zna se da smo mi osigurali plasman, ali nije nam svejedno kako ćemo završiti, hoćemo li biti drugi ili prvi jer tu postoje i prednosti u ždrijebu. Pokušat ćemo napraviti sve da im se suprotstavimo i naravno, da ostvarimo pozitivan rezultat. S povratkom u reprezentaciju Schmida, vrlo bitnog igrača, oni su dobili jednu homogenost, igraju vrlo disciplinirano, on im nameće igru. Igraju jednu plitku zonu i guraju u leđa, znači pokušavaju nametnuti jedan brzi rukomet, dinamičan. Mi ćemo morati racionalno igrati, naša obrana mora biti čvrsta. Bez obzira na sve, mi ćemo ići s jednim optimizmom i s ciljem da dobijemo i tu utakmicu. To je još jedan izazov za nas i za sve igrače, da i utakvim okolnostima damo sve od sebe i da ih pokušamo nadigrati. Moramo iz sebe izvući maksimum i svi zajedno pokušati da završimo ovu sezonu s uspjehom,“ započeo je izbornik Lino Červar za službenu stranicu saveza.

„Imali smo početkom tjedna klupske obveze, završetak sezone, a znamo kakav je raspored, uvijek je reprezentativni tjedan na kraju sezone. Znamo da moramo dobiti barem jednu utakmicu, odnosno prvu sa Švicarskom da budemo prvi u grupi i da budemo nositelji tako da sam siguran da ćemo ozbiljno shvatiti naš posao u ovim kvalifikacijama. Vidjeli smo da ni jedna ni druga utakmica nisu bile lagane. Sa Švicarcima smo se dosta mučili, bilo je neizvjesno do samog kraja. Isto tako u Belgiji, odvojili smo se mi na početku, ali nisu se ni oni predali, probali su ostati u utakmici do kraja. Uvjeren sam da imamo kvalitetu i da ćemo dobro odigrati, s dobrom obranom i sa što više lakih golova pokušati pobijediti,“ rekao je Manuel Štrlek.

„Imali smo oproštaj u Kielceu, po meni dobra sezona, osvojili smo Kup, Prvenstvo, završili na Final 4. Bio sam u Kielceu tri godine i bilo je i uspona i padova, dobrih i loših trenutaka. Imao sam priliku igrati s vrhunskim igračima, najjaču ligu, Ligu prvaka. Novo poglavlje je ispred mene, nadam se da će u Njemačkoj biti sve kako treba, najvažnije je da sam zdrav i da branim. Za reprezentaciju je uvijek čast igrati, tako da se veselim i ovim kvalifikacijama. Očekuju nas dvije teške utakmice, pogotovo prva u Švicarskoj jer je Švicarska pokazala da je jako neugodan protivnik i mislim da se treba dobro pripremiti za tu utakmicu. Pobjedom ćemo osigurati prvo mjesto u grupi i to je naš cilj u kvalifikacijama. Mislim da imamo puno kvalitetnih igrača koji igraju u vrhunskim klubovima. Moramo se koncentrirati, dobro pripremiti za utakmicu, dati svoj maksimum i na kraju pobijediti,“ kaže Filip Ivić.

„Jako sam zadovoljan sa sezonom i nadam se da će i buduće sezone takve biti. Za reprezentaciju mora biti snage. Treniraš, živiš da igraš za reprezentaciju tako da ćemo svi dati zadnje atome snage i sve najbolje od sebe da odradimo ove zadnje dvije utakmice što bolje. Mislim da ako uđemo dovoljno ozbiljno i ako ih ne podcijenimo, onda ne bi trebalo biti problema. Ako odradimo sve kao što ćemo se dogovoriti na treninzima, onda ćemo pobijediti i da ćemo konačno osigurati EURO, iako je to već osigurano, ali da potvrdimo prvo mjesto,“ rekao je Marin Šipić.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka