vijest

0

Červar komentirao slučaj Štrlek, evo hoće li ga pozvati na sljedeće okupljanje

31.03.2020 15:34 | Germanijak

Da smo ga barem imali na Europskom prvenstvu...

Veličina slova A A A

Sapunica oko Manuela Štrleka i njegovog reprezentativnog statusa je, čini se, došla svome konačnom rješenju. Nakon što najbolje hrvatsko krilo u posljednjem desetljeću nije nastupilo za Kauboje na nedavnom Europskom prvenstvu, Zoran Gobac je vrlo oštro reagirao i rekao kako su mu vrata reprezentacije zatvorena. 

S vremenom je razum prevladao, Hrvatski rukometni savez prihvatio je ispriku Štrleka i molbu Upravnom odboru te Skupštini te su ga odlučili vratiti u reprezentaciju. Cijeli je slučaj za HRS komentirao izbornik Lino Červar: 

"Meni je jako drago da se to dogodilo. Manuela Štrleka sam ja uveo u reprezentaciju. Lijepo je da se vraća. Mi moramo gajiti kult reprezentacije. To je naša snaga. Vidjeli smo to jako dobro na Europskom prvenstvu, čiji smo mi, mislim moralni pobjednici. S pet-šest debitanata i nekoliko ozljeda tijekom turnira, mi smo samo snagom zajedništva i nevjerojatne mentalne snage i upornosti došli do srebra i bili najveće iznenađenje prvenstva. Pazite oni su se poput one najveće generacije s Balićem,Metličićem, Džombom vraćali iz minusa, i to ne protiv bilo koga, već jedne Njemačke iz minus pet, pa Španjolske koja je vodila 16:12, da bi je prestigli. To mogu samo karakterno izuzetno jake ekipe. A mi smo to bili. Taj duh zajedništva želim da njegujemo i čuvamo", rekao je Červar. 

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac zajedno je sa Zoranom Gobcem potpisao dopuštenje za povratak Štrleka u Červarovu selekciju. 

"Kao što znate, Manuel Štrlek je poslao molbu Upravnom odboru i Skupštini HRS-a i ispričao se. Kako se bližio rok za prijavu igrača za olimpijske kvalifikacije u Parizu, koje su kasnije otkazane, a evo nedavno su i same Olimpijske igre odgođene, bilo je nemoguće u uvjetima prijetnje koronavirusa koji je počeo kreirati naš život, sazvati sjednicu Upravnog odbora ili Skupštine HRS-a, a naš Statut mi dopušta tu mogućnost, ja sam naravno potpisao odluku o dopuštenju Manuelu Štrleku da se stavi na raspolaganje reprezentaciji. Sada je sve na izborniku Lini Červaru. Ukoliko bude trebao Manuela Štrleka, on će ga i pozvati", izjavio je Grahovac za Sportske novosti.

Dakle, ovo ne znači automatsku da se Štrlek vraća među Kauboje, ali na koncu će sve ovisiti o njemu i njegovoj formi. Ako će biti na standardnoj razini, a nema razloga da ne bude jer se nalazi u najboljim igračkim godinama, očekujemo da reprezentacija na sljedećem natjecanju dobije prijeko potrebnu pomoć i dodatno proširenje kadra. 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka