vijest

0

Celticsi se pojačavaju, evo koga žele nastaniti u reketu

24.06.2019 18:44 | Germanijak/V.R.

Možemo li ih očekivati ponovno u samom vrhu Istoka?

Veličina slova A A A

Boston Celticsi će najvjerojatnije ostati bez najboljeg igrača u reketu, rutinera na poludistanci, čuvara obruča i čovjeka koji osigurava ovoj ekipi prijeko potrebno iskustvo, Al Horforda.

Oblaci neizvjesnosti nadvili su se nad sastavom kojim rukovode Danny Ainge iz ureda i Brad Stevens sa klupe, a rezultat kojeg je ove sezone polučio trenutni roster lošiji je od onog sezonu prije, pa se u klubu ne mogu oteti dojmu da je napravljen korak unazad.

Nije ni čudo da odlični Horford, koji još itekako može igrati košarku na najvišoj razini i činiti razliku, ali i koji je nedavno napunio 33 godine, želi razmotriti opcije na tržištu. Imajući to na pameti, Celticsi su krenuli u potragu za centrom sličnih karakteristika.

Pronašli su ga u Stevenu Adamsu. Da Ainge ozbiljno razmatra akviziciju zahvalnog, vrijednog i radnog centra, koji je daleko od igrača manje u napadu javio je danas NBC Sports, a Adams bi mogao biti na raspolaganju s obzirom da se Oklahoma City Thunder mora riješiti nekih igrača kako bi izbjegli porez na luksuz u narednoj sezoni.

Adamsov je ugovor popriličan – usporedbe radi, u sljedećoj sezoni uprihoditi će samo 1.3 mlijuna dolara manje od Anthonyja Davisa u godini u Lakersima. Štoviše, novopečeni suigrač Lebrona Jamesa je čak godinu iskusniji.

Ostaje, stoga, nepoznanica kako će se Adams uklopiti s ostatkom rostera, i sa igračkog i sa financijskog aspekta. Ali ono što je sigurno je da nema puno centara u ligi poput njega.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka