vijest

0

Carmelo Anthony napušta Oklahomu, pregovara s dva kluba

11.07.2018 07:35 | Germanijak/I.M.

Gdje će iduće sezone igrati Melo?

Veličina slova A A A

Prošla sezona za Oklahoma City Thunder bila je, blago rečeno, razočaravajuća. Dovedene su zvijezde poput Paula Georgea i Carmela Anthonyja, no loša je sezona "okrunjena" očajnim nastupom u playoffu gdje ih je Utah Jazz bez većih problema izbacio s 4-2.

Nakon što su potpisali novi ugovor s Georgeom, Oklahoma se našla u poziciji da daleko najviše novaca u cijeloj ligi troši na plaće igrača, a posljedično i na tzv. porez na luksuz. Kako bi tu cifru smanjili, čini se da će otkupiti ugovor Carmela Anthonyja čime bi on trebao postati slobodan igrač. Da je tome tako, dovoljno govori i da je popularni Melo dobio dozvolu da pregovara s ostalim klubovima odnosno potencijalnim novim poslodavcima. Kako prenosi američki ESPN, Melo je odradio prvu rundu razgovora s Houston Rocketsima i Miami Heatom. Posebno je zanimljiva opcija gdje bi mu u Rocketsima trener bio Mike D'Antoni, s kojim je Melo imao vrlo turbulentan odnos u New York Knicksima. D'Antoni je dao zaleno svjetlo za dolazak Mela u Texas, navodeći kako su okolnosti u kojima bi surađivali ovaj puta znatno drugačije nego što je to bio slučaj u Knicksima. 

Iako je iza Anthonyja najlošija sezona u karijeri, zabijao je samo 16.2 poena u prosjeku, treba reći kako je pogodio 169 trica u regularnom dijelu sezone, što mu je najbolji učinak u NBA karijeri. To je posebno vrijedno zbog činjenice da je Houston momčad koja svoju filozofiju igre temelji na bjesomučnom forsiranju šuta za tri poena, stoga ne treba previše objašnjavati kako bi se Anthony savršeno uklopio u takav sustav. 

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka