vijest

0

Ćaleta-Car odlazi iz Marseillea

18.05.2020 10:25 | Germanijak/I.G.

Hrvatski stoper imao je jako dobru sezonu u Ligue 1.

Veličina slova A A A

Marseille je imao jako dobru sezonu u francuskom prvenstvu ove sezone. Predvođeni Kevinom Strootmanom, Morganom Sansonom, Dimitrijem Payetom i udarnim napadačkim iglama poput Floriana Thauvina, Darija Benedetta i Valerea Germaina, klub s juga države stigao je do drugog mjesta.

Ipak, jedni od najzalužnijih za ovaj rezultat, pored - kako Francuzi prenose - uskoro bivšeg trenera Andrea Villasa-Boasa, jesu mladi stoperi Duje Ćaleta-Car i Boubacar Kamara.

Upravo su 20-godišnji Kamara i tri godine stariji srebrni Vatreni najtraženija roba Marseillea ovog ljeta i najizgledniji kandidati za odlazak jer se Marseille nalazi u velikim financijskim problemima. Unatoč sjajnom rezultatu i prikupljenih 56 bodova, odnosno šest više od trećeplasiranog Rennesa, Olympique je primoran prodavati svoje glavne prospekte ovog ljeta jer mu nedostaje 60 milijuna eura, otkrio je predsjednik Henri-Eyraud.

Upravo je Ćaleta-Car jedan od najtraženijih, za njegove usluge se raspitivao najviše Napoli, koji planira „život nakon Koulibalya“, kad god se to dogodilo, a pojedini engleski mediji spekulirali su sa Šibenčaninovim dolaskom na Otok.

Koja će mu biti sljedeća destinacija, još se ne zna, ali odlazak iz Marseillea je vrlo izgledan.

Hrvatski branič je u Francusku stigao iz Red Bull Salzburga prije dvije godine za 19 milijuna eura, Marseille bi za njega mogao tražiti 30 milijuna, a taj zahtjev mogu poduprijeti brojkama – 23 odigrane prvenstvene utakmice, prosječna ocjena prema WhoScoredu 6.80, a uspio je postići i jedan gol.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka