vijest

0

Bugha osvojio Svjetsko prvenstvo u Fortniteu, za prvo mjesto dobio je tri milijuna dolara! (VIDEO)

29.07.2019 11:18 | Germanijak/I.A.S.

Tfue, koji je bio jedan od favorita, potpuno je podbacio.

Veličina slova A A A

16-godišnji Amerikanac Kyle Giersdorf poznatiji pod svojim nadimkom Bugha, osvojio je prvo Svjetsko prvenstvo u Fortniteu koje se jučer odigralo u New Yorku.

100 najboljih igrača diljem svijeta jučer je sudjelovalo u Finalu u kojem je ovaj mladić dominirao od samog početka.

Bodovanje je bilo također jako zanimljivo, a konačna pobjeda nije nužno značila da ste određeni game odradili najbolje od ostatka društva s kojim ste se natjecali.

Za plasman između 25. i 16. mjesta dobije se tri boda, između 15. i 6. mjesta 5 bodova, dok svi oni koji dođu do posljednjih pet mjesta imaju sigurnih sedam bodova. Prvo mjesto nosi vam 10 bodova. Nadalje, za svaki kill, odnosno eliminaciju, dobije se dodatni bod, pa tako netko tko npr. Game završi na prvom mjestu sa jednom eliminacijom ne mora nužno biti netko sa najvećim brojem bodova.

U prvom meču u samom finalu ostali su Bugha i Kreo. Iako se Bugha nalazio u lošijoj poziciji, fantastično je iskoristio „impulsice“ kojima si je osigurao high ground nakon čega je dočekao svojeg protivnika te ga riješio jednim metkom iz plavog pumpa.

Tako je Bugha od prvog meč zauzeo prvo mjesto te ga nije ispuštao sve do kraja. Njegov protivnik u finalu prve partije Kreo pobijedio je u petom meču te je u posljednji, šesti meč, ušao kao treći na tablici.

U posljednjem meču Bugha je završio kao peti, a pritom je imao i pet eliminacija, što mu je bilo dovoljno za konačno slavlje.

Tfue, jedan od najpoznatijih Fortnite igrača diljem svijeta, potpuno je podbacio na ovom SP-u te je u konačnici zauzeo mizerno 67. mjesto sa svega sedam bodova.

Jednako tako treba reći kako velika imena u svijetu Fortnitea kao što su Ninja, Poach, Liquid Chap, 72hrs, Cloak, Symfuhny, NICKMERCS i SypherPK se nisu uspjela kvalificirati među sto najboljih igrača, pa tako nisu nastupala u završnici turnira u pojedinačnoj konkurenciji (SOLO).

U svakom slučaju treba pohvaliti i mladog Kinga, Fortnite igrača koji ima svega 13 godina (!!!), a završio je kao peti u ukupnom poretku što mu je osiguralo 900 tisuća dolara.

Za kraj spomenimo kako su pobjedu u parovima odnijeli Norvežanin Nyhrox i Austrijanac Aqua (koji su između ostalog stigli i do pobjeda u gameu 4 i 5),a da Fortnite vole (a i dobro igraju) mnogi poznati diljem svijeta pokazao je naš košarkaš Mario Hezonja, koji je prekjučer sa svojim parom Nick Mercksom okušao u DOU-a, ali nisu stigli do  zapaženijeg rezultata.

 

 

 

 

(foto:screnshoot, twitter)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka