vijest

0

Borussia dovodi meksičkog Haalanda

04.07.2020 15:19 | Germanijak/V.R.

Najveća nada ove goleme latinoameričke zemlje uskoro bi mogla obući žuto-crnio dres.

Veličina slova A A A

Jose Juan Macias već nekoliko godina očarava meksičku nogometnu publiku svojim prirodnim nogometnim talentom.

U razdoblju koje je prethodilo obustavi nogometa povodom pandemije koronavirusa napravio je pomutnju na ‘’nogometnoj’’ burzi u kratkom mandatu kojeg je proveo u Chivas De Guadalajari, odnosno njegovom seniorskom uzrastu, a za U-23 reprezentaciju postigao je četiri gola u pet nastupa.

Borussia Dortmund već je u tom razdoblju upregnula svoje ljude kako bi se napravili nužni koraci da baš ovaj njemački klub bude napadačeva inauguralna europska stanica u karijeri. Sada, kad se nogometni svijet (pa i tržište) donekle oporavio, ako ne financijski onda barem po pitanju administrativnih procesa, ovaj posao ušao je u narednu fazu.

Daje se do znanja da je klub okuražen uspjehom Erlina Brauta Haalanda te postoji usvojen model inklinaciji ka sličnim tipovima igrača, a po njima Macias to jest. Bez obzira što je visok 178 centimetara i tek treba vidjeti posjeduje li fizičke karaktersitike čudesnog Norvežanina.

U emisiji Fox Sportsa La Ultima Palabra rečeno je kako zasigurno ponuda neće biti izdašna kako bi bila da nije došlo do pandemije, ili da se posao realizirao prije nje. Točnije, žongliralo se s brojkama od 13 do 18 milijuna eura, sad se procjene kreću na desetak plus deset ili dvadeset posto od buduće prodaje.

Trenutna igračeva vrijednost po Transfermarktu upravo jest deset milijuna eura, a ugovor ga za Chivas Deportivo Guadalajaru veže do ljeta 2022.

(foto: Kacper Pempel/Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka