vijest

0

Bolji od lanjskog finaliste! Ćorić odveo Hrvatsku do pobjede protiv Belgije

06.03.2016 20:06 | Germanijak

Hrvatska će igrati u četvrt finalu Davis Cupa.

Veličina slova A A A

Borna Ćorić je osvojio treći, odlučujući bod u borbi protiv lanjskog finalista ovog natjecanja. U tri je seta pobijedio 122. igrača svijeta Kimmera Coppejansa – 7:6 (5), 6:2, 6:2.

Odlično je naš mladi tenisač odigrao ovaj susret. Od početka je bilo jasno da je bolji od 22-godišnjeg Belgijca, a agresivnom igrom je nametnuo ritam kojeg je Coppejans, doduše, uspio pratiti u prvom setu, ponajviše zahvaljujući sjajnim winnerima koje je potezao u teškim situacijama. Dobra igra s obje strane rezultirala je činjenicom da je u prvom setu bila samo jedna break lopta koju Ćorić nije uspio iskoristiti te se sve odlučilo u tie-breaku. Tu je Ćorić odmah napravio dva mini-breaka te osvojio set.

Gubitkom seta, Coppejans je lagano izgubio i svoju igru. Ćorić ga je pritisnuo odmah na početku drugog seta, a u trećem gemu uzeo break. Već u petom gemu je uslijedio novi break i tu se Belgijac raspao. Ćorić je mirno priveo drugi set kraju, a s dobrom igrom nastavio i u trećem gdje se ponovio isti scenarij - dva breaka za ukupnu pobjedu Hrvatske protiv Belgije.

Hrvatska će u četvrt finalu igrati protiv SAD-a na njihovom terenu.

(Foto: Action Images)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka