vijest

0

Bojan Bogdanović zbog koronavirusa ostaje bez 28 milijuna kuna

19.04.2020 20:02 | Germanijak/I.A.S.

Jučer je proslavio 31. rođendan, a ovo mu i nije neki poklon...

Veličina slova A A A

Od 15. svibnja, kad NBA igračima uglavnom dolaze posljednje rate ugovora za aktualnu sezonu, koja je tada inače već debelo u doigravanju, odnosno više od dvije trećine lige je na godišnjem odmoru, ove će godine plaće biti smanjene za 25 posto. I tako će ostati dok traje pandemija koronavirusa. To znači da bi, primjerice, Bojan Bogdanović mogao ostati bez više od četiri milijuna dolara, javljaju Sportske novosti.

Kako je to ovih dana objavio David Silver, od suspenzije sezone prihodi su “gotovo na nuli”, zaposlenici lige već su ranije potpisali smanjenje plaća za 30 posto, dok su posljednji na red za rezanje došli igrači od kojih je na startu pregovora traženo smanjenje od čak 50 posto. Međutim, čak i ovih 25% je uvjetno s obzirom na to da se ta opcija neće aktivirati u slučaju da se odigra ostatak ligaškog dijela i doigravanje.

“Postignut je dogovor po kojem će se plaće igračima rezati postupno, ovisno o razvoju situacije s pandemijom. Važno je naglasiti da u Kolektivnom ugovoru postoji stavka po kojoj se plaće mogu smanjiti zbog utjecaja “više sile” poput epidemije i naredbi vlasti, ovisno o broju utakmica koje se ne odigraju”, stoji u priopćenju Sindikata NBA igrača.

Spomenuta stavka obuhvaća “rat i ratne situacije... sabotažu, terorizam ili prijetnje sabotažom i terorizmom; eksplozije; epidemije; prirodne katastrofe kao što su požari, poplave, suše, uragani, tornada, oluje ili potresi; bilo kakve civilne ili vojne akcije”. Prevedeno, NBA liga se još prije nekoliko godina dobro pripremila za situaciju koja je zatekla posljednjih mjeseci cijeli svijet. Kolektivni ugovor omogućio je vlasnicima i igračima maksimalno brz dogovor, odnosno dao im je dobar okvir u kojem su se ekspresno mogli odraditi pregovori, koji su zaključeni zadovoljstvom s obje strane.

Međutim, ovo smanjenje plaća utjecat će i na budući Salary Cap, koji je još prije svega doživio udarac zbog zategnutih odnosa s Kinom, najvećim inozemnim NBA tržištem, a sad će to ići još niže. Što znači da će ugovori igrača u sljedećim godinama biti manji, dok će se i dosta važećih morati revidirati.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka