vijest

0

Bjelica o trenerskom doktoratu: Nekad dobijete osjećaj u stomaku da to morate napraviti

18.09.2019 23:30 | Germanijak/I.G.

Nevjerojatna partija Dinama.

Veličina slova A A A

Zagrebački Dinamo najboljom je partijom pod vodstvom trenera Nenada Bjelice otvorio nastup u ovosezonskom nastupu Lige prvaka. Torpediranje s četiri komada mreže Atalante bilo je fantastično za gledati, a kako je to doživio sam trener Bjelica:

„Vidjeli smo ekipu koja igra neobičan nogomet, s nijednom ekipom se nismo susreli u ovih 23 utakmice otkad sam ja na klupi, koja igra na ovaj način kao oni. Malo smo se tome prilagodili, procijenili smo da u defanzivi moramo biti apsolutno perfektni I da ćemo prema naprijed s našom kvalitetom doći do potrebnih šansi“, rekao je za početak trener Plavih. Dodao je: „U prvom polvuremenu osim šuta Gomeza nismo im dali nijednu opasnu situaciju i imali smo perfektno poluvrijeme s tri zabijena gola“.

Osvrnuo se na formaciju s tri stopera Perićem, Dilaverom I Theophileom od prve minute, čime je potpuno iznenadio trenera talijanske momčadi Gian Piera Gasperinija.

„Nekad dobijete u stomaku osjećaj da trebate to napraviti, ja od prvog minuta kad sam vidio igru Atalante, dobio sam taj osjećaj (njihovu igru kad je vidio). S druge strane, nismo htjeli biti defanzivni, htjeli smo vršiti pritisak na njihove igrače i zato smo se odlučili na 3-5-2 i pokrili smo sve njihove opasne točke“.

„Oni sigurno nisu očekivali da ćemo promijeniti naš sustav, ali nismo ni igrali protiv ekipe koja ovako igra. Vijećali smo u stožeru trebali to mijenjati, ali malo hrabrosti treba i odlučili smo se za to, u ponedjeljak smo to prvi put odradili, danas su u analizi neke detalje vidjeli gdje treba biti oprezan i što treba paziti“.

„Izenanadili smo ih ovom postavom, oni to zovu sustav 'ogledala' – igrač na igrača - kojim zrcalimo stanje na terenu. Htjeli smo iskoristiti Petkovićevu visinu i da Oršić ulazi iz drugog plana. Bio je pred golom gdje treba biti i samo potvrđuje da je reprezentativac s razlogom. Ovo je rezultat momčadske igre jer su svi bili savršeni“.

(Foto: Pixsell)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka