Warning (2): Invalid argument supplied for foreach() [APP/Controller/NewsController.php, line 179]
Bivši reprezentativac Nizozemske želi u MLS, transfer je pod upitnikom zbog koronavirusa

vijest

0

Bivši reprezentativac Nizozemske želi u MLS, transfer je pod upitnikom zbog koronavirusa

23.04.2020 11:53 | Germanijak/I.A.S.

Mnogi ga pamte kao legendu Football Managera, a osvojio je i broncu na SP-u 2014. godine.

Veličina slova A A A

Jonathan de Guzman mogao bi već ovog ljeta napustiti Eintracht iz Frankfurta, javlja njemački Kicker.

Iako je rođen u Torontu, De Guzman je bivši reprezentativac Nizozemske, a njegova velika želja je već ovog ljeta napustiti europski kontinent te preseliti u Kanadu gdje su za njim interes iskazali Toronto FC, Montreal Impact i Vancouver Whitecaps.

Ovaj 32-godišnjak, kojeg će mnogi pamtiti po tome što je svojevremeno bio ponajbolji veznjak svijeta na Football Manageru, danas vrijedi svega 1,32 milijuna eura,  a promjena sredine nije nešto neočekivano budući da je u ovoj sezoni za Eintracht odigrao svega 415 minuta u svim natjecanjima.

Osim koronavirusa, zbog kojeg je većina „prekomorskih“ transfera sada jako teško izvediva, Transfermarkt doznaje kako su primanja Nizozemca negdje oko milijun eura na godišnjoj razini, što je novi problem kada je riječ o potencijalnom prelasku u neki od klubova iz MLS-a.

Naime, pravilnik tamo nalaže kako sve momčadi mogu imati maksimalno tri „glavna“ igrača čija primanja mogu biti veća od dopuštenog ( s tim da pravilnik dopušta jednog, dok se na drugu dvojicu plaća veliki porez) što bi u prijevodu značilo da bi se, ukoliko toliko žarko želi karijeru nastaviti u MLS-u, morao odreći dijela svojih primanja kako bi ušao u skupinu „normalnih“ igrača. Nadalje, njegov izbor je Kanada, ne samo iz razloga što je tamo rođen, već su braća De Guzman dosta jaka marketinška imena pa tako vjeruju kako bi manjak novaca dobivenih od kluba nadomijestili onim od potencijanih reklama.

Treba dodati kako Jonathanov brat, Julian, danas radi kao sportski i operativni diretkor Ottawa Furyja, a on je za razliku od svojeg brata u igračkim danima odlučio nastupati pod zastavom Kanade za koju je ukupno skupio 89 nastupa i četiri pogotka.

Odlazak Jonathana de Guzmana u MLS bio bi više nego realan da nema koronavirusa, ali zbog trenutne situacije u svijetu osvajač brončanje medalje na SP-u 2014. godine će se morati malo strpiti. Hoće li u konačnici izbarati Henryjev Montreal, Vancouver gdje bi bio „glavni“ igrač ili pak rodni Toronto, pokazat će vrijeme, ali u svakom slučaju, odlazak u MLS djeluje kao neizbježna stvar...

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka