vijest

0

Bivši osvajač Zlatne lopte: Borussia je kontaktirala Kovača ove zime, najrealističnija je opcija

02.06.2020 15:15 | Germanijak/I.G.

Hrvatski trener ponovno u kombinacijama za klupu 'Žuto-crnih'.

Veličina slova A A A

Hrvatski trener ponovno je ušao u krug potencijalnih nasljednika Luciena Favrea. Iako švicarski trener još nije dobio otkaz, njemačka javnost je uvjerena kako su mu dani odbrojani. Sigurno je da će odraditi sezonu do kraja, a potom bi mu se uprava 'žuto-crnih' trebala zahvaliti na suradnji.

To je prošlog tjedna bila i tema kolumne u uglednom Kickeru, a sada se tom stavu priključio i nekadašnji osvajač Zlatne lopte, Lothar Matthaus, koji je iznio nekoliko kritiaka na račun Favrea, poglavito nakon poraza od Bayerna prošlog tjedna što ih je faktički izguralo iz utrke za naslov.

„Mislim da Favre neće biti u Borussiji sljedeće sezone“, napisao je Matthaus u svojoj kolumni za Sky. Kritizirao je činjenicu da Jadon Sancho i Emre Can nisu počeli utakmicu u udarnom sastavu: „Potpuo drugi efekt imate na suparnika, ako su vam ova dvojica na travnjaku“.

Ono što je svakako zanimljivije hrvatskoj javnosti, to je njegov osvrt na potencijalnog nasljednika, a on smatra da je bivši izbornik Vatrenih i donedavni trener Bayern Munchena, Niko Kovač, najrealističnija opcija za novog trenera ruhrskog kluba.

„Poznato je da su Dortmunđani već razgovarali s Nikom ove zime. Mogu samo spekulirati o tome bi li odmah u tom trenutku dali otkaz Favreu i doveli Kovača, da je Niko dao pozitivan odgovor. Kovač ima 48 godina, ali ima dosta iskustva kao trener. Trenirao je Hrvatsku, Eintracht i Bayern i već ima dosta toga za pokazati“, tvrdi Matthaus.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka