vijest

0

Bivši nizozemski reprezentativac zbog nevjerojatnog razloga odbio transfer u Real

29.05.2020 08:27 | Germanijak

Je li ovo moguće?

Veličina slova A A A

Vjerojatno je san mnogih mladića diljem svijeta koji treniraju nogomet da zaigraju u nekom od najvećih klubova sviejta. Real Madrid, neupitno, spada u tu kategoriju, no dogodio se i nevjerojatan slučaj da je netko odbio transfer na Santiago Bernabeu. 

Bert Konterman bivši je nizozemski reprezentativac koji je 1998. potpisao za Feyenoord. Na De Kuipu je proveo dvije sezone, možda i najplodnije u karijeri, uslijed kojih je 1999. došao poziv Kraljevskog kluba. 

"Leo Beenhakker je bio moj trener i trener Reala. Rekao mi je da me Real Madrid želi, ali sam mu govorio da se vjerovatno šali i da mu ne mogu vjerovati. U mislima, moj sljedeći potez trebao je biti Njemačka ili Velika Britanija jer sam dobro govorio njemački, a engleski prilično dobro. Španjolska je bila malo zastrašujuća i bio sam previše nervozan zbog činjenice da bih mogao igrati u Realu i da moram učiti španjolski jezik", rekao je Konterman u intervjuu za Marcu i dodao:

"Mislim da kao ljudsko biće u to vrijeme nisam bio spreman na iskorak i odlazak u Real Madrid".

Nakon što je odbio transfer u Real, Konterman se pokajao jer se u sezoni 1999/00 mogao u svoj životopis upisati naslov pobjednika Lige prvaka. 

"Možda sam napravio glup potez, Real je stvarno bio ozbiljan", na koncu je priznao. 

Inače, 2000. godine je iz Feyenpprda otišao u Rangerse, da bi karijeru završio u Vitesseu. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 12 utakmica i bio je dio momčadi koja je igrala na EURO-u 2000. godine. 

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka