vijest

0

Bivši hrvatski reprezentativac: Pjaca će biti top igrač, a volio bih vidjeti talijanskog trenera u Dinamu!

10.01.2017 15:42 | Večernji.hr

„Nekada je takve karakteristike imao Pirlo, no Luka je brži, jači, reaktivniji, može igrati na više pozicija“, naglašava Budan.

Veličina slova A A A

Bivši hrvatski reprezentativac sa šest nastupa, Riječanin Igor Budan (36) imao je privilegij biti suigračem čovjeku pred čijom se nogometnom virtuoznošću poklonio cijeli svijet. Budan će ovako recenzirati genijalnog Luku Modrića:

Fascinira me Lukin talent, njegova osobnost, čitanje igre, postavljanje na terenu, moć u posjedu i kontroli lopte“, niže komplimente Budan i dodaje:

Oduševljava me kako kvaliteta njegove izvedbe raste iz godine u godinu, korak po korak. Sjećam se da su ga, kad je prelazio u Tottenham, znali sumnjičavo propitivati “kako će se on tamo snaći tako mali, tvrdeći da će fizički zahtjevi engleske lige za Modrića biti preteški, a on ih je sve razuvjerio pokazavši vrhunsku klasu“.

Tko je za vas najsličniji igrač Modriću u modernom nogometu?

Možda je to po nogometnom znanju moj prijatelj Miralem Pjanić, premda je on ipak ofenzivniji od Luke. No, uspon njihovih karijera vrlo je sličan. Nekada je takve karakteristike imao Pirlo, no Luka je brži, jači, reaktivniji, može igrati na više pozicija“, naglašava Budan.

Budan je trenutačno izvan nogometa, nakon što je jednu sezonu bio timski menadžer Palerma, a potom zamjenik direktora talijanskog B-ligaša Spezije. U fazi je školovanja za sportskog direktora, živi u Bergamu, oko 450 kilometara od rodne Rijeke.

Uredski posao bio je za mene veliko, dragocjeno iskustvo, ali sada sam odlučio uzeti predah, posvetiti se obitelji, prijateljima, privatnom poslu. Jednostavno, zaželio sam se malo “slobode” od nogometa. Jedini nogometni angažman bilo mi je prošlog ljeta posredništvo u transferima nekolicine nogometaša u Italiji“, kaže Budan.

Ovo je sezona velike afirmacije Hrvata u talijanskoj ligi, Kalinića, Badelja, Brozovića, Perišića, Mandžukića, no ne primjerice Roga i Pjace.

Za Pjacu se ne bojim, u njemu vidim top igrača recimo za dvije godine, dok se potpuno ne privikne na talijanski nogomet. A Rog? I njemu će trebati vremena jer ovo je jedan sasvim drukčiji nogomet od onog na koji se navikao. Ovo je nogomet šablona i sasvim drukčije kvalitete rada. Zato talijanski treneri i jesu toliko na cijeni, pogledajte gdje su danas Conte, Mazzarri, Ranieri, Ancelotti... Zato bih talijanskog trenera volio vidjeti na klupi Dinama“.

Prije 18 godina je bio dio nesuđene Rijekine šampionske momčadi. Kako danas vidi Rijekine izglede u utrci s Dinamom, pročitajte u nastavku teksta OVDJE.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka