vijest

0

Bivši dinamovac na radu u SAD-u: Vidim se kao buduća devetka Vatrenih

28.04.2020 16:50 | Germanijak/V.R.

Prenosimo intervju koji je bivši napadač Dinama II dao portalu regije iz koje potječe.

Veličina slova A A A

Najpoznatiji mještanin Banščice, Dominik Rešetar, preko Donje Stubice, Bistre, Zaprešića i Zagreba, stigao je i do SAD-a, točnije do Kansas Cityja. Dominik je pažnju na sebe u ljeto 2018. godine kada je nakon samo nekoliko dojmljivih nastupa za Inter, pristupio redovima zagrebačkog Dinama. Proteklih sezonu i pol ovaj je daroviti napadač sakupio sedam nastupa za Dinamo II u drugoj ligi, da bi početkom godine zajedno sa svojim kolegom Petrom Čuićem pristupio redovima člnana MLS-a, Sportinga iz Kansas Cityja. Dečki s portala Zagorje.com kontakirali su Dominika putem messengera, a on se odmah rado odazvao na razgovor o novoj stepenici u svojoj karijeri, ali i o okolnostima oko nezaobilazne pandemije korona virusa.

„Odlučio sam se za novi izazov. Kvaliteta nogometa u MLS-u diže se iz godine u godinu i ta je liga sve atraktivnija za gledanje. Infrastruktura je odlična, malo gdje na svijetu su tako moderni. Kad je došla ponuda iz Kansasa nisam dvojio ni sekunde. Moram se zahvaliti Dinamu koji je bio korektan prilikom raskida ugovora. S novim klubom potpisao sam ugovor na dvije godine, s opcijom produljenja na još godinu dana. Ne znam iskreno do kad ću biti u Americi, ali i mislim da to nisu stvari o kojima bi trebao razmišljati. Za mene je najbitnije da se fokusiram na sebe i svoj rad da bi bio što bolji, pa onda dođe sve ostalo.“ govori Dominik.

Što se tiče trenažnog procesa Dominik je otkrio da se u biti puno ne razlikuje od onog u Dinamu, izuzev u činjenici da je u Americi dva puta tjedno trening snage u teretani, što u Dinamu nije bio slučaj. Zbog pandemije korona virusa Dominik nije imao puna prilika da dokaže svoje kvalitete.

„Nažalost zbog novonastale situacije s korona virusom uspio sam upisati samo jedan nastup za drugu ekipu. Gledao sam par utakmica MLS-a i mogu reći da se igra otvoreno, s puno prilika i golova, a utakmice su dinamične i s puno trke. Neposredno prije prekida prvenstva bio sam na utakmici naše prve momčadi protiv KC Dynamo Houston koja je završila rezultatom 4:0 za moj novi klub. Stadion je bio pun, a poslije svakog gola vatromet. Ludilo.“, svjedoči u nastavku.

„Kao i cijeli svijet, korona virus pogodio je i Kansas, ali mogu reći da se moj novi grad dobro drži. Kansas City dijelom se nalazi u državi Kansas, a dijelom u Missouriju. U te dvije države je ukupno devet i pol milijona stanovnika, a trenutno je korona virusom zaraženo oko 6.000 ljudi. To je odlična brojka u odnose na veće gradove. Vidjeli ste što se događa u New Yorku. U Kansasu su zatvoreni kafići i restorani i zabranjena su javna okupljanja. Maske i rukavice obavezne su za djelatnike u dućanima i na benzinskih crpkama, ostali nisu obavezni. Ponošam se vrlo odgovorno, predvidio sam što će se dogoditi, pa sam prije mjesec dana napravio veliku nabavu, a svo ovo vrijeme još sam samo jednom bio u trgovini.“, prenio je situaciju u Kansasu.

„Dane provodim trenirajući. Pokušavam biti profesionalan i u što boljoj formi. Sporting KC ima kompleks u kojem su čak 12 igrališta s umjetnom travom, pa mogu trenirati sam. Od kluba smo dobili sve potrebne stvari, lopte, trake, rollere i utege. Kada nisam na treningu gledam serije, kuham, a preko društvenih mreža kontaktiram obitelj i prijatelje. Za sada znam samo da najmanje do 3. svibnja neće biti organiziranih skupnih treninga. Teško je bilo što predvidjeti - upoznao nas je sa svojim trenutnim aktivnostima Dominik.“, rekao je. Svakodnevno prati i situaciju i u Hrvatskoj.

„U tijeku sam sa svim događanjima u Hrvatskoj. Drago mi je da su ljudi shvatili težinu situaciju i da slušaju upute Nacionalnog stožera, što se vidi iz činjenice da je broj zaraženih već nekoliko dana u padu. Svaki dan sam u kontatku sa svojima, mamom Vesnom, tatom Jerkom i bratom Tinom koji su mi i najveća podrška i bez njih ne bi bilo svega ovoga. Poručujem svim svojim Zagorcima da se čuvaju i da se drže uputa, kako bi što prije pobijedili ovo zlo.“

Za kraj je otkrio i jednu želju:

„Volio bih jednoga dana zaigrati u engleskoj Premier lige, a vidim se i kao buduća devetka Hrvatske reprezentacije.“

Pozdrav Dominiku i svim Zagorcima, ma gdje god bili. Iako znamo da su u svojim domovima.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka