vijest

0

Bird gledao Šamanića, Indiana na njega planira potrošiti 18. pick (VIDEO)

12.06.2019 10:49 | Germanijak/I.A.S.

Njegove dionice su u rastu od dana kada je stigao u SAD

Veličina slova A A A

Ovo ljeto biti će zaista nezaboravno za našeg mladog košarkaša Luku Šamanića. Talentirani hrvatski košarkaš odradio je privatni trening na poziv Indiana Pacersa kako bi se klub koji ove godine ima 18. pick prve runde i 20. pick druge runde NBA drafta iz prve ruke mogli uvjeriti kakav je potencijal naš mladi košarkaš.

Do sada je već naš košarkaš odradio treninge za Spurse, Golden State i Utah, dok ga još čekaju dogovoreni treninzi sa Sixersima, Atlantom i Bucksima.

Iako naš košarkaš nije imao dobru sezonu u Olimpiji, njegov učinak na vježbama prije drafta ostavio je dobar dojam na veliku većinu NBA klubova, te se govori kako njegove dionice uoči drafta itekako rastu.

U trening utakmici u kojoj su sudjelovali igrači koji su se prijavili na ovogodišnji draft odigranoj u Chicagu, Luka je u 19 minuta upisao 13 poena ( šut 5/7), sedam skokova, bez ijedne asistencije ali i sa tri izgubljene lopte. Njegova momčad uvjerljivo je pobijedila a Luka je imao najveći plus-minus od svih košarkaša koji su nastupili u toj utakmici.

Od strane skauta je okarakteriziran kao prosječan šuter, ali ono što im se posebno sviđa kod hrvatskog košarkaša je činjenica kako je spreman na prilagodbu te je iskoristiv na više pozicija, te njegova visina i okretnost.

U intervjuu za nba.com Šamanić je izjavio sljedeće :

„Apsolutno je nebitno hoću li biti 28. ili 32. pick drafta. Ako ću više igrati za klub koji ima 32. pick, radije bih tamo išao, ali naravno da bih volio biti izabran u prvoj rundi, jer to i zaslužujem!“

Na pitanje poput koga bi jednog dana volio biti Luka je kao iz topa izgovorio ime Kevina Duranta, a spomnuo je i Giannisa Antetokounmpa, dok je preskočio našeg Bojana Bogdanovića koji je protekle dvije sezone nosio dres Pacersa i Darija Šarića.

(photo: Indiana Pacers)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka