vijest

0

Bayern zbog pandemije koronavirusa uveo revolucionaran trening

19.03.2020 13:29 | Germanijak\M.N.

U klubu smatraju da je socijalni kontakt jednako važan kao i fizička sprema igrača.

Veličina slova A A A

Bayern Munchen je došao na ideju kako u ovoj nezgodnoj situaciji odrađivati treninge bez rizika kretanja po vani, ali i sačuvati društveni kontakt. Od jučer su na snazi „cyber-treninzi“ koji se vode iz centra kluba, a na kojem igrači sudjeluju zajedno online.

"Moramo napraviti sve što možemo da pozitivno reagiramo na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa. Jučer smo u 11,00 sati organizIrali naš prvi 'cyber-trening'. Svi su motivirani i svi su ga odradili uz pomoć aplikaciji", izjavio je trenera Hansi Flick na službenim klupskim stranicama.

Iako Bavarska još nije proglasila obaveznu karantenu, Bayern je samostalno odlučio da igrači zbog sigurnosti ne trebaju dolaziti u kamp.

"Igrači su opremljeni odgovarajućim sportskim satovima. To znači da primamo sve njihve podatke, kao što je broj otkucaja, na naše monitore", pojasnio je profesor Holger Broich koji je odgovoran za fizičku spremu igrača Bayerna.

U klubu smatraju da je socijalni kontakt među igračima jednako važan kao i fizička pripremljenost.

"Bit će važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu", izjavio je Flick koji vodi treninge kojeg igrači prate zajedno na svojim tabletima.

"Naša trenerska ekipa je organizirala treninge koji mogu trajati od 90 do 75 minuta, ovisno o vježbama",dodao je trener Bayerna.

"Jučer smo inzistirali na vježbama stabilnosti. Na kraju treninga napravili smo intenzivnu senasu na biciklima u zatvorenom. Zapravo ćemo izmjenjivati vježbe izdržljivosti i vježbe visokog intenziteta kao i vježbe snage",  pojasnio je Flick.

"Igrači nisu na terenu, nego na ekranu. Zahtijevamo od njih jednaku preciznost i disciplinu. I jučer je nakon treninga video veza trajala dugo, igrači su razgovarali. Zato je trening preko videa važan trenutak u kolektivnom životu u ovom razdoblju", izjavio je Broich..

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka