vijest

0

Barcelona više ne želi mlade njemačke zvijezde, a postoji i razlog za to

23.03.2020 11:55 | Germanijak/V.R.

Katalonski velikan naći će se u popriličnim problemima.

Veličina slova A A A

FC Barcelonu snać će poprilična financijska rezanja ove godine. Razlog je, naravno, najviše pandemija koronavirusa i sve posljedice koje će ona stvoriti.

Suočava se s gubitkom od čak 60 milijuna eura, a to će se najviše odraziti na transferima. Kako javlja Mundo Deportivo katalonski je velikan odustao od Time Wernera, čija je izlazna klauzula od 60 milijuna eura previše za budžet kluba u novonastaloj situaciji.

Slično vrijedi i za Kaija Havertza, 20-godišnju senzaciju iz Bayer Leverkusena čije bi dovođenje koštalo još više, čak 100 milijuna eura. U ovu grupu dodajmo još dva igrača koji su se povezivali s Barcom – Davida Alabu iz Bayerna i Dayota Upamecana, Wernerova suigrača u Leipzigu.

 

 

Kako se navodi u tekstu, svi napori i resursi koji mogu biti usmjereni u transfere odnosit će se na ona dva igrača: povratak Neymara iz PSG-a, što je projekt koji sad već traje skoro godinu dana, te dovođenje argentinskog turbo-napadača iz Intera, Lautara Martineza. No s obzirom na izgledan nedostatak financija, Barci predstoje dugi i iscrpljujući pregovori oko ove dvije megazvijezde.

Jedna od opcija će biti ponuditi za razmjenu Philippea Coutinha, koji se vraća s posudbe iz Bayerna, te Ousmanea Dembéléa, 22.godišnjeg napadača fantastičnog potencijala, ali koji muku muči s ozljedom.

Barcelona će biti primorana na financijska rezanja što će uključivati i rezanja plaća igračima. I to ne samo nogometašima, već i košarkaškima te rukometašima. Neimenovani izvor iz kluba je rekao:

„Oni su profesionalci i svjesni su trenutne situacije. Igračima se mora smanjiti plaća. S tim se slaže i jedan Messi, tako da bi svi trebali razumjeti.“

(foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka