vijest

0

Barca pustila mladog reprezentativca za samo šest milijuna eura

16.03.2020 10:51 | Germanijak/I.G.

Olmov suigrač iz Furije olako je pušten da ode s Camp Noua.

Veličina slova A A A

Uprava Barcelone već nekoliko posljednjih godina pokazuje kako nemaju detaljno razrađen plan po pitanju sportske politike. Iako se mora priznati da je „priljev talenata“ iz La Masije nešto slabiji u odnosu na zlatnu generaciju sa Iniestom, Busquetsom i Albom na čelu, ipak se treba priznati kako nema adekvatnog plana i programa promoviranja mladih talenata u prvu momčad.

Iz tog razloga ne čudi što mladići odlaze sa Camp Noua, a posljednji nizu bili su Carles Perez i Carles Alenya. Oni su poslani na posudbu, a jedna takva posudba uskoro će završiti prodajom.

Lijevi bek mlade španjolske reprezentacije, Marc Cucurella, nalazi se na posudbi u Getafeu, petoplasiranoj momčadi La Lige koja ima jednak broj bodova kao i četvrtoplasirani Real Sociedad. Klub iz predgrađa Madrida odlučio je aktivirati opciju otkupa prema kojoj će za šest milijuna eura mladi nogometaš Furije i službeno postati njihov igrač.

Barca nema opciju reotkupa, ali će od sljedeće prodaje 40% zarade ići njima u Kataloniju. Otkupna klauzula za Cucurellu bit će 25 milijuna eura, a interes za njegovim uslugama pokazali su Chelsea, Napoli, Gladbach i Leverkusen.

Mladi, 21-godišnji Španjolac, suigrač Olma u U21 reprezentaciji, u Getafeu kod trenera Jorgea Bordallasa igra primarno na krilnoj poziciji u sustavu 4-4-2, a odličan je u oba smjera. Ove je sezone startao u 26 prvenstvenih susreta, a jedan je preskočio zbog akumuliranih žutih kartona.

(Foto: Reuters)

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka