vijest

0

Babo o Dončiću: Bit će prvi pick drafta, sjajan je, ali nema veze s Draženom

12.02.2018 20:37 | Germanijak

Najbolji hrvatski košarkaš smatra da najtalentiraniji sportaši u Europi dolaze s prostora bivše države.

Veličina slova A A A

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, igrač Indiana Pacersa, Amerikancima je objasnio kako tako mala regija, kao što je područije Balkana može proizvesti toliko sportskih talenata.

„Sve zemlje bivše Jugoslavije krcate su vrhunskim sportašima, nogomet, košarka, tenis, svugdje smo u vrhu. Jugoslavija bi bila dominantna sportska sila da se nije raspala,“ započeo je Bogdanović.

„Đoković je broj jedan u tenisu, Hrvati su također odlični, Slovenija je prvak Europe u košarci, a u finalu je pobijedila Srbiju, to vam sve govori,“ dodao je.

„Nitko nije očekivao Slovence na europskom tronu, ali dogodilo se, mislim da je to dobro za naš sport,“ rekao je pa komentirao sjajnog Luku Dončića.

„Bit će prvi pick na draftu, ima samo 18 godina, ali igra nevjerojatno zrelu košarku, vidjet ćete što može iduće godine,“ rekao je i potom odgovorio na neizbježno pitanje Dražen ili Luka.

„Različiti su igrači pa ih je teško usporediti, Dončić je svestran košarkaš, a Dražen je bio jedan od najboljih strijelaca u košarkaškoj povijesti. Možemo ih usporediti jedino po godinama, obojica su rano napravili iskorak, ali tu usporedbe završavaju."

Kad već uspoređuje igrače, Amere je zanimalo što misli o usporedbi Miloša Teodosića s Pistol Peteom Maravichem.

„Drago mi je što je Teo konačno došao u SAD i što će svima pokazati što zna, ali njih dvojica pripadaju različitim košarkašim erama i nije ih lako usporediti,“ zaključio je.

(foto: Pixsell)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka