vijest

0

Babić uoči SP-a: Imamo ozbiljnih problema u momčadi

10.01.2017 08:41 | Germanijak

Hrvatski rukometaši s dvije pobjede u pripremnim utakmicama odlaze na Svjetsko prvenstvo, koje sutra počinje u Francuskoj.

Veličina slova A A A

Naša rukometna reprezentacija je jučer svladala Crnu Goru sa 24:22 u Umagu i tako nakon slavlja protiv Tunisa, osvojila Croatia Cup te na najbolji mogući način završila dvotjedne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

Hrvatska pobjedom nad Crnom Gorom uspješno privela pripreme za SP kraju

Ali izbornik Željko Babić nije zadovoljan, posebice zbog ozljeda koje su im se dogodile.

Nismo uspjeli utrenirati ono što smo željeli. Imamo ozbiljnih problema u momčadi. Prijašnjim problemima koje imamo s ozljedama, došle su nam još od Stepančića, Mamića i Mandalinića, a Duvnjak još ne može igrati. Nalazimo se u situaciji koja nikako nije dobra. Međutim, radimo što možemo jer ne možemo utjecati na to. Ovu utakmicu smo morali odigrati ali ona nije imala nikakvu efikasnost“, rekao je nakon dvoboja protiv Crne Gore izbornik Babić.

Isprobao je 6-0 obranu i neke nove kretnje.

Probao sam koliko-toliko iskoristiti određene linije. Stavili smo za početak Marka Mamića na 'halfa' s Gojunom tako da imamo jednog višeg igrača jer tamo će nam trebati visok i jak pivotmen u drugoj utakmici, da imamo lijevog vanjskog osobito po dijagonali. Probali smo i 6-0 obranu. Naravno, tamo će nam doći Duvnjak kad bude potpuno spreman s Gojunom i Musom. To je bio jedan dio koji je bio dobar. Međutim, mi nismo igrali s igračima koji bi trebali igrati na Svjetskom prvenstvu i to je nešto što nije dobro“.

Stožerni igrači u 6-0 obrani bili su Jakov Gojun i Željko Musa s čijim je učinkom Babić zadovoljan.

Igrali smo na pobjedu i željeli smo pobijediti bez obzira na to što je to prijateljska utakmica. Gojun i Musa su igrali i prije zajedno. U konačnici, Musa je i pozvan da ako se promijeni malo ritam, da zajedno igraju 6-0 obranu jer su to zajedno igrali dosta dugo vremena. Sigurno je da to ima smisla i oni su to odlično odradili. Mi smo imali lošu realizaciju, a Crna Gora je imala problema s dolaskom do šuta. Dakle, 6-0 obrana sa Šebetićem koji je to odigrao kvalitetno je bila u redu. Međutim, to nije ono što sam želio vidjeti“, pojasnio je Babić.

Naš prvi strijelac u jučerašnjoj utakmici protiv Crnogoraca je bio dokapetan hrvatske reprezentacije Zlatko Horvat s osam pogodaka.

Utakmica je bila dosta teška, stvarno su Crnogorci dobro odradili ovu utakmicu. S njima je uvijek bilo teško i dosta je dobro da smo imali pravu pripremu za Svjetsko prvenstvo. Kad smo se trebali odlijepiti nismo jer smo dosta toga promašili i jedino je to bilo malo lošije. Ostalo mislim da je bilo sve dobro i obrana je bila odlična, a kada je popustila, obranili su naši golmani. Možemo zadovoljni krenuti na put“, naglasio je Horvat.

Ne krije da je zadovoljan onime što su pokazali u ove dvije pripremne utakmice.

Zadovoljan sam sa suigračima. Pokazali su kako se igra za Hrvatsku i samo tako moramo nastaviti svaku utakmicu na Svjetskom prvenstvu i nastaviti dalje na svim ostalim prvenstvima“, poručio je Horvat.

Dodajmo da će izbornik Babić danas poslijepodne u Zagrebu objaviti popis putnika za Svjetsko prvenstvo, na kojem Hrvatska igra protiv Njemačke, Bjelorusije, Mađarske, Čilea i Saudijske Arabije. 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka