vijest

0

Babić pred Francusku: Minimalni cilj je četvrtfinale!

10.01.2017 21:20 | Germanijak

Izbornik je stao pred medije ususret polaska u Francusku.

Veličina slova A A A

Željko Babić je stao pred novinare nakon što je obznanio javnosti na kojih 17 imena računa za nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj koje otvaramo u petak, utakmicom protiv Saudijske Arabije.

>>Izbornik Babić objavio popis putnika na SP u Francuskoj!

Prvo se Babić osvrnuo na četvoricu igrača koje nećemo imati na raspolaganju u odnosu na Poljsku, gdje smo prije godinu dana osvojili brončanu medalju. Kopljar, Slišković, Čupić i Marić nisu u kadru za Francusku.

„Ostali smo bez četiri startera iz Poljske i samim tim nam je izbor bio 'lakši'. To je veliki udar, ne samo za Hrvatsku reprezentaciju, nego bi bio za bilo koju reprezentaciju na svijetu. Zbog toga nam je izbor bio relativno sužen i jednostavan“, rekao je Babić.

Problemima tu nije kraj, jer su ozljede na pripremama prijavili i Stipe Mandalinić, Luka Šebetić te Marko Mamić, dok je Domagoj Duvnjak praktički cijele pripreme odradio po posebnom programu.

„Šebetić i Mamić imaju ozljede stražnje lože, a Mandalinić je dobio udarac u predjelu rebara. Vidjet ćemo kroz sljedeća dva, tri dana hoće li se stanje poboljšati ili ćemo zvati nekoga iz Hrvatske, tko je bio na pripremama“, spreman je izbornik.

Što se ciljeva tiče, i tu je izravan:

„Primarni cilj je, to uvijek ponavljamo, što veća i bolja selekcija igrača za Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. Minimalni cilj u Francuskoj je četvrtfinale. To je ono što moramo. Ne trebamo stvarati nikakve pritiske i opterećenja, osobito u ovom stanju u kojem jesmo“, zaključio je Babić pred odlazak u Francusku.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka