vijest

0

As: Simeone dovodi veznjaka Juventusa, Carrasco se vraća u Kinu?

15.04.2020 08:05 | Germanijak/I.A.S.

Belgijski veznjak je ne tako davno bio meta pola Europe, a sad se vraća u Dalian jer ga nitko ne želi.

Veličina slova A A A

Prema informacijma s kojima raspolaže španjolski As, Atletico je u Torinu pronašao veznjaka kojeg već ovog ljeta pod svaku cijenu žele dovesti na Wandu Metropolitano.

Prema njihovim saznanjima, Cavani je i dalje glavna meta za mjesto u vrhu napada, a sada su odlučili pojačati i svoju veznu liniju veznjakom Juventusa  Federicom Bernardeschijem.

Bernardeschi je u Torino stigao u ljeto 2017., a Juve je tada za njega na račun Fiorentine uplatio 40 milijuna eura. Iako su se od njega očekivale velike stvari, Bernardeschi se u velikoj konkurenciji nikako nije uspio izboriti za svoje mjesto startera pa ga je stoga Juve, barem ako je vjerovati natpisima španjolskog As-a, spreman pustiti za isti, ili čak nešto manji iznos od onog za kojeg su ga doveli.

 Bernardeschi je bez imalo sumnje vrhunski igrač, ali je jednako tako pitanje kako bi se on uklopio u ratnički mentalitet i defenzivan način nogometa kakvog potencira El Cholo Simeone i njegov Atletico.

Talijanski novinari najviše mu zamjeraju „nezainteresiranost“ kada je riječ o fazi obrane, a to je nešto što mu kod El Chola definitivno „ne bi prošlo“. Ipak, možda je upravo zbog toga Simeone spreman riskirati i dovesti Talijana budući da zna kako to promijeniti.

Za kraj valja istaknuti kako bi dolazak Bernardeschija značio i povratak Carrasca u Dalian Pro. Reprezentativac Beligije doživio je drastičan pad u svojoj karijeri, a to je vidiljivo i prema njegovoj tržišnoj vrijednosti. Naime, Carrasco je prije manje od tri godine vrijedio 40 milijuna eura, dok danas prema TM-u vrijedi upola manje.

On je, zajedno s Nicom Gaitanom, potpuno neočekivano napustio Atletico u veljači 2018. te je svoju karijeru nastavio u Kini, ali se taj potez pokazao kobnim za njegovu karijeru budući da prektički od tog dana (izuzmemo li reprezentativne nastupe) nije odigrao ozbiljnu utakmicu.

 Simeone mu je odlučio dati još jednu šansu te ga je vratio u klub na šestomjesečnu posudbu, ali budući da je La Liga morala na „prisilnu pauzu“ Belgijac je skupio svega pet nastupa za Rojiblancose što je puno premalo da bi se njegov bivši klub odlučio otkupiti njegov ugovor od Kineza.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka