vijest

0

Andalužani doveli 5. pojačanje: Pogledajte kako će izgledati post-Monchijevska Sevilla

16.07.2017 19:10 | Germanijak

Sevilla je za sada u plusu 30 milijuna eura!

Veličina slova A A A

Kreator moderne Seville Ramon Rodriguez Verdejo, popularni Monchi na kraju prošle sezone napustio je Andaluziju i prešao u Romu s kojom je potpisao ugovor na četiri godine. Sevilla je za vrijeme Monchija osvojila 11 trofeja od čega pet naslova Europske lige i jedan europski Superkup.

Monchi je bio poznat po tome što je preko svoje rasprostranjene skautske službe koju je uspostavio u Sevilli dovodio neetablirane i nepoznate igrače s kojima je ostvario značajan uspjeh, a kasnije ih prodao za značajnu cifru. Monchi je otkrio nekoliko super-profitabilnih igrača poput Danija Alvesa, Julija Baptiste, Seydoua Keite, Adriana, Ivana Rakitića i drugih, a sveukupno je za klub zaradio više od 200 milijuna eura.

No, Monchija više nema i Sevilla se mora snalaziti bez njega. I za sada im ide prilično dobro! Posljednje pojačanje kojeg je klub iz Andaluzije doveo je povremeni španjolski reprezentativac Nolito.

Nolito je bivši igrač Benfice, Granade, Celte Vigo i Manchester Cityja koji ga je prošle godine platio 18 milijuna eura, a sada ga prodao Sevilli za 9.

Nolito je ujedno peto Sevillino pojačanje u post-Monchijevskoj eri. Sevilla je za sada dovela Luisa Muriela iz Sampdorije za 20 milijuna, Evera Banegu iz Intera za 9, Guida Pizarra iz meksičkog Tigresa za 6 i Sebastiana Corchiju iz Lillea za 5. Ukupno je potrošila 49 milijuna eura.

S druge strane, klub iz glavnog grada Andaluzije prodao je šest igrača na kojima je zaradio čak 78 milijuna era. Najviše su zaradili na Vitolu koji je prešao u Atletico Madrid za 36 milijuna eura, Vicente Ibora u Leicester za 15, a Jevgen Konopljanka u Schalke za 12,50.

Odlučili smo se malo poigrati i vidjeti kako će izgledati Sevilla u post-Monnchijevskoj eri.

(Foto: Action Images)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka