vijest

0

Ademi i Petković bore se s vremenom, Kadzior u prvih 11?

22.10.2019 08:42 | Germanijak

Mogući sastav Dinama za večerašnju utakmicu.

Veličina slova A A A

Dinamov trener Nenad Bjelica imao je uoči utakmice protiv Šahtara u Harkivu u 3. kolu Lige prvaka najviše problema dosad sa slaganjem sastava. Sstrateg Modrih zbog brojnih nedaća s ozljedama morao je u dogovoru s liječnicima birati udarnu momčad.

Tečajevi za utakmicu Šahtar-Dinamo

Najvažnije karike čekat će do zadnje minute, ali neće s njima riskirati ne budu li maksimalno spremni. Najveći upitnici bili su nad glavom reprezentativnog napadača Brune Petkovića i kapetana Arijana Ademija koji su bili u utrci s vremenom uoči ovog nastupa. Obojica su se mučili s istom ozljedom – istegnućem ligamenata, ali čini se, ne obojica s identičnim uspjehom.

Naime, SN javlja kako bi Ademi vjerojatno trebao zaigrati od prve minute, ali Brune Petkovića neće biti na travnjaku.

„Na raspolaganju sam, trener će odlučiti“ rekao je jučer uoči polaska za Harkiv Bruno Petković u zračnoj luci Franjo Tuđman.

No, Bjelica će odlučiti i Bjelica će ga staviti u igru tek bude li stoposto spreman, neće riskirati s njim od prve minute kako ga ne bi mogao rano vaditi u slučaju obnove ozljede te tako remetiti ritam momčadi.

Dakle, Ademi in, Petković aut, tako je barem zasad situacija, ali to ne znači da se do trenutka utakmice sve neće promijeniti, no posljednju riječ imat će Dinamova liječnička služba.

Petkovića bi trebao zamijeniti Mario Gavranović u špici, a na desnom krilu, nominalno Hajrovićevoj poziciji, prvi put ove sezone u Europi mogao bi startati Damian Kadzior, ali nije isključeno da Bjelica da priliku Ameru Gojaku u sredini pa Olma pomakne na krilo.

To su tri dvojbe koje Dinamov šef ima uoči večerašnjeg ogleda u Ukrajini.

„Je li ključan? Teško je reći, ako završe obje utakmice neriješeno, neće biti jer se ništa neće promijeniti. Pričekajmo najprije rasplet pa ćemo reći jesu li bile odlučujuće,“ zaključio je Petković.

(foto: Reuters)

 

ostale vijesti

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka