vijest

0

50-50 u Wuhanu: Martić prošla, Vekić ispala

23.09.2019 10:11 | Germanijak

Polovičan dan za hrvatski ženski tenis u Kini.

Veličina slova A A A

Polovičan dan za hrvatski ženski tenis u Kini. Petra Martić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Wuhanu pobijedivši Kristinu Mladenovic 6:2, 6:2, dok je Donna Vekić morala stisnuti ruku Ons Jabeur po porazu 4:6, 6:3, 6:3.

Martić je svoju suparnicu sredila za sat i 11 minuta, a Mladenovic nije imala odgovora za Petrin servis, četiri asa i čak 71 posto prvog servisa te pet oduzetih servis gemova, tri u prvom setu i dva u drugom, bili su suviše za Francuskinju sa suprotne strane. Mladenovic inače odgovara Martić, a hrvatskoj tenisačici ovo je bila peta pobjeda u šest međusobnih susreta.

U drugom kolu Martić će igrati protiv Švicarke Belinde Bencic, desete tenisačice svijeta, koju je dobila u jedinom dosadašnjem meču te će imati priliku osvetiti Donnu Vekić koja je od iste tenisačice poražena u četvrtfinalu US Opena.

Druga hrvatska predstavnica na ovom turniru Donna Vekić izgubila je od Tunižanke Ons Jabeur za sat i 52 minute igre rezultatom 4:6, 6:3, 6:3. Ista tenisačica pobijedila ju je tri puta u četiri međusobna meča, a ovaj put kriv je bio loš servis jer je Vekić napravila pet dvostrukih grešaka te je čak šest puta izgubila vlastiti serivs.

(foto: Reuters)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka