vijest

0

19-godišnjak odlazi iz Zameta i prelazi u slavni Ademar Leon

14.06.2019 19:58 | Germanijak/I.A.S.

Loše vijesti za momčad s Kvarnera

Veličina slova A A A

Mladi reprezentativac i srednji vanjski rukometnog kluba Zamet Tin Lučin od sljedeće godine igrati će za slavnog španjolskog velikana Ademar Leon.

Zamet je klub koji je poznat po tome što je u svojoj dugogodišnjoj povijesti proizveo veliki broj rukometaša koji su napravili velike karijere. Bilo bi praktički nemoguće sve nabrojati, ali zasigurno najveća imena su ona Alvara Načinovića, Valtera Matoševića, Mirze Džombe i Zlatka Saračevića.

Već nekoliko godina unazad Zamet ne igra na razini na kojoj se očekuje, ali razlog tome nisu loš igrački ili trenerski kadar, već isključivo nedostatak financijske potpore radi čega većina igrača čeka prvu priliku kako bi pobjegli od nekada velikog hrvatskog kluba.

Lučin je jedna od najvećih rukometnih nada posljednjih godina, igrač koji na terenu čini razliku, te nije veliko iznenađenje što napušta RK Zamet.

Iako se radi o 19-godišnjaku, Lučin već sada ima mnogo uspona i padova u svojoj karijeri. Naime, ovaj srednji vanjski bio je ranije u svojoj karijeri igrač PPD Zagreba, ali nezadovoljan radi manjka minutaže odlučio je napustiti klub i vratiti se u matični Zamet. Nakon što je otišao iz Zagreba, Lučin više nije bio pozivan u reprezentaciju, što je nevjerojatno budući da je riječ o jednom od boljih igrača u svojoj generaciji.

Ovaj mladić je klasični playmaker koji ima fantastičan pregled igre, a jednako tako je i potencijal da jednoga dana bude vrhunski igrač. Prema službenim podacima sa rukometstat.com, Lučin je ove godine odigrao 18 utakmica, a da mu nije problem uzeti loptu i pucati po golu vidljivo je u statistici da je u 18 utakmica imao 164 pokušaja od kojih su njih 88 bili uspješni.

Njegov talent očito su prepoznali u Ademar Leonu, te će ovaj mladić u narednih nekoliko dana i službeno postati novim igračem španjolskog velikana.

U Ademar Leonu dočekati će ga još jedan bivši igrač Zameta, dvije godine zaredom najbolji vratar prve lige i potencijalni/budući reprezentativac Dino Slavić.

Slavić je dobro poznato ime svakome tko makar i površno prati rukomet u Hrvatskoj, te je zaista nevjerojatno da prvi vratar Ademar Leona nije do sada nijednom bio pozivan u reprezentaciju. Treba napomenuti kako je ove sezone Slavić bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi u Ligi prvaka, gdje je prema službenoj statistici imao čak 70 obrana uz jedan zabijeni pogodak.

Zadovoljni prezentacijama jednog Hrvata i bivšeg igrača Zameta, u sjeverozapadnoj Španjolskoj odlučili su se dovesti još jednog igrača koji ispunjava sve kriterije kao i Slavić, te će u klubu za kojeg su nekada nastupali igrači kao što su Metličić, Buntić, Valčić, Alilović, Bičanić i mnogi drugi odlučili za novog Hrvata u svojim redovima budući da su svi prethodno nabrojani bili iznimno važni i dobri dok su nosili dres Ademara.

(foto: twitter)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka