Zagreb sve iznenadio i izborio četvrtfinale Lige prvaka! Löwen šokiran usred Mannheima

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.03.16. | 21:27

Rukometaši PPD Zagreba napravili su najveće iznenađenje Lige prvaka. U Mannheimu su pobijedili Rhein-Necker Löwen s 31:29 i izborili plasman među osam najboljih momčadi u Europi.

Najljepša sportska priča dana dolazi iz Mannheima. Rukometaši PPD Zagreba uspjeli su izboriti četvrtfinale Lige prvaka i nove dvoboje protiv PSG-a. U uzvratnoj utakmici protiv Löwena su pobijedili s 31:29 i tako anulirali poraz (24:23) iz prve utakmice.

> Poznati svi parovi i datumi četvrtfinala Lige prvaka
> Tijek utakmice: Löwen – PPD Zagreb 29:31

Nikako se Veselin Vujović nije predavao nakon poraza u Zagrebu. Uvjeravao je javnost, ali i svoje igrače da se protiv Löwena može i u gostima bez obzira što hrvatski prvak nema dobar omjer na gostovanjima u Njemačkoj protiv bilo kojeg kluba. Želio je Vujović da njegovi igrači uspiju odoljeti početnom napadu domaćina i dovedu utakmicu u neizvjesnu završnicu, a tada je vjerovao da će Löwen ipak 'puknuti' pred pritiskom. I to se dogodilo.

Hrabro je Zagreb otvorio utakmicu. Dosta dugo se igralo 'gol-za-gol' i držalo Nijemce u egalu. Obranio je neke lopte Stevanović, zabijao Vujić i bilo je 7:7 na semaforu, no onda je uslijedio veliki pad u igri. Löwen je drastično povećao angažman u obrani, prije svega zaustavio Vujića bez kojeg je Zagreb bio ideje. Dosta napada je hrvatski prvak morao rješavati ishitrenim šutevima jer su se dovodili u situaciju da suci drže ruke u zraku zbog pasivnog napada, a Löwen je iz kontri neumoljivo kažnjavao. Serijom 6:1 otišli su na 13:8 u 25. minuti i izgledalo je kao da je utakmica prelomljena. No, Zagreb koristi nekoliko grešaka njemačke momčadi u završnici prvog poluvremena i smanjuje na pristojnih 15:13.

A u nastavku je Zagreb uspio posložiti napad. Održavali su zaostatak, ali nisu uspjeli doći do priključka bez obzira na solidnu igru u obrani. Löwen je u nekoliko situacija zabijao u zadnjim sekundama napada i držao prednost sve do 50. minute. A onda je izjednačio Šebetić pa se u završnicu utakmice ušlo u egalu.

U tim trenucima razbranio se Stevanović, obranio nekoliko udaraca domaćina te tako dao svojim suigračima šansu da prelome utakmicu. To su iskoristili prvo Vujić, pa onda i Šebetić pa je Zagreb 4 minute i 15 sekundi prije kraja utakmice imao 28:26 što je bilo i više nego je potrebno za prolazak. Naime, hrvatski prvak je već tada zabio više golova u Mannheimu nego Löwen u Zagrebu pa mu je bila dovoljna i pobjeda s jednim golom razlike.

Domaći trener Jacobsen u tim trenucima riskira, igra bez golmana i relativno lako dolazi do pogodaka. No, zabija i Zagreb, a ključni detalj se dogodio nešto manje od dvije minute prije kraja utakmice kada je Pavlović izborio sedmerac i isključenje Pekelera. Sa sedam metara je siguran bio Horvat, a Löwen do kraja utakmice nije uspio anulirati prednost Zagreba pa je tako hrvatski prvak senzacionalno izborio nastup u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka gdje će igrati protiv PSG-a.

Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Vujić, Marković i Horvat s po 5 pogodaka. Kontrec je dodao 4, Šebetić, Mandalinić i Pavlović po 3, Šušnja 2, a Kovačević 1 gol. Kod Löwena Schmid 7, Gensheimer, Pekeler i Groetzki po 5, Du Rietz 3, Villaplana 2, te Gonzalez i Larsen po 1 gol.

Liga prvaka, osmina finala:

Rhein-Necker Löwen – PPD Zagreb 29:31

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

EHF Liga prvakaRhein-Neckar LöwenPPD Zagreb

Ostale Vijesti