REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Vipers protiv Ferencvarosa za naslov

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 03.06.23. | 19:56

Mađaricama iz Pešte to je prvi finale Lige prvakinja

U finalu ovosezonske Lige prvakinja za rukometašice igrat će braniteljice naslova, norveški Vipers iz Kristiansanda, te mađarski Ferencvaros.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom polufinalu zavrđnog turnira u Budimpešti Vipers je u "reprizi" lanjskog finala svladao mađarski Gyori ETO sa 37-35 (23-18), dok je potom Ferencvaros nadigrao danski Esbjerg sa 30-29 (13-17).

Esbjerg je bio bolji suparnik u prvih 30 minuta nakon kojih je vodio sa 17-13, a početkom drugog poluvremena poveo i s najvećih pet razlike. No, Ferencvaros je postupno "grickao" zaostatak, da bi se u posljednjih 10 minuta ušlo s izjednačenim rezultatom. Četiri minute prije isteka vremena Ferencvaros je stigao do dva gola prednosti (28-26). U posljednjoj minuti Esbjerg je poravnao na 29-29 preko Reistad, ali je Bolk udarcem s više od 10 metara tri sekunde prije kraja susretaosigurala veliko slavlje domaćih navijača.

Antje Andrea Malestein sa sedam i Emily Bolk sa šest golova predvodile su Ferencvaros, dok su Henny Ella Reistad i Nora Mork postigle po sedam pogodaka za Esbjerg.

Vipers će u nedjelju pokušati osvojiti svoj treći naslov prvaka, ujedno i treći zaredom, dok će Ferencvaros pokušati osvojiti svoj prvi naslov, dosada je igrao smao jedan finale i to 2002. godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

KristianstadFerencvarosRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti