Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

VIDEO Triler završnica u Areni: Zagrepčani remizirali s velikim Montpellierom i još uvijek sanjaju četvrtfinale Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 27.03.24. | 22:27

Uzvrat je na rasporedu 3. travnja u Francuskoj, a san o četvrtfinalu Lige prvaka još živi!

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Zagreb je s francuskim Montpellierom u prepunoj Areni Zagreb odigrao 27-27 (11-13). Odluka o putniku za četvrtfinale dogodit će se u uzvratu u Montpellieru 3. travnja, a pobjednika ovog susreta u toj fazi Lige prvaka čeka moćni Kiel. Kod Zagreba je šest pogodaka postigao Zvonimir Srna, dok su po pet dodali Miloš Kos i Ivan Čupić. Tri pogotka su dali Davor Ćavar i Luka Lovre Klarica. Vratar Matej Mandić je imao sedam obrana. Kod Montpelliera su po šest golova dali Diego Simonet i Stas Skube, a pet Yannis Lenne.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva sekvenca najavila je što će ova utakmica biti - bitka golmana. Matej Mandić zaustavio je prvi pokušaj Montpelliera na utakmici, al na drugoj strani Zagreb nije kapitalizirao svoj napad. Da će utakmica biti gruba pokazao je i Konnanov nokaut Kavčića za kojeg je gostujući broj 22 zaradio dvije minute. Ostao je od Montea nokautiran i Klarica, ali za to danski sudac nije pokazao ništa. U prvim minutama gosti su imali 2-1 prednost, Zagreb nije koristio svoje pokušaje u napadu, a vratari su bili na visokih 60 plus posto obrana. Zapravo, Mandić sa svoje tri na 60 ravnih, a Bolzinger na 67 psoto. Skidao je Mandić i kontre Verona Načinovića, ali su Zagrebaši bil više od 10 minuta bez pogotka.

Nezadovljna je bila Zagrebova klupa, cijela momčad, ali i Arena suđenjem danskih arbitara koji su od početka utakmice naginjali gostujućoj momčadi. No u njihovim nanizanim odlukama za Francuze u 12. minuti susreta stigao je i pasivan napad koji goti nisu iskoristili, ali je na drugoj strani suđen prekršaj u napadu Klarice koji je jednostavno pao na Brazilca Montea što je Madsen usmjerio u novi napad gostiju na sveopće negodovanje svih prisutnih. Ali i pokraj dvojbenih sudačkih odluka, Zagrebova igra nije bila na nivou od početka utakmice.

Time-out je pomogao Zagrebu da se izvuče iz krize na polovici poluvremena. Sa Srnom opet u napadu, križanje kao iz rukometnih udžbenika donijelo je prostor desnom vanjskom hrvatskog prvaka za prodoran šut i tek drugi gola Hrvata na utakmici, a na drugoj strani je siguran bio Mandić. Uslijedio je i sedmerac za Zagreb, a preuzeo ga je slavljenik Ivan Čupić kojemu je danas 38. rođendan i vratio svoju momčad na dva gola zaostatka.

I dalje smo gledali veliki okršaj vratara koji su 10 minuta prije poluvremena imali po šest obrana. Kos je s tri pogotka popravio napad Zagreba, Čupić je bio opet precizan s linije sedam metara, a dvije mintue do kraja gosti su morali zvati minutu predaha jer su Zagrepčani stigli na samo jedan gol razlike. Nažalost i njihov je time-out bio učinkovit pa je Monte postigao svoj drugi gol na utakmici, dok je njihov golman bio prvo ime poluvremena s osam obrana.

Čupić je u nastavku smanjio iz sedmerca, a Zagreb je ubrzo imao dva igrača više nakon tehničke pogreške Konana u izmjeni igrača, što je Ćavar kaznio i donio Zagrebu tek durgo izjednačenje na utakmici (13-13) u petoj minuti nastavka. Srnaje dodao i gol za vodstvo 14-13, a ni Ćavar nije spasio Zagreb. Serija gostiju 3-0 vratila ih je u prednost, a na pragu posljednje četvrtine susreta Zagreb je imao tri gola minusa.

Smanjili su zaostatak Grbavac na golu i Srna u napadu, ali Pellas i Simonet su držali goste i dalje na razmaku od dva ili tri gola, a sve je slutilo da će tako i ostati, ali nisu se predavali Zagrepčani. Pet i pol minuta do kraja imali su Bijeli lavovi igrača više i gol zaostatka. Najbitniji šut utakmice bio je onaj Walczaka iz kontre Zagreba tri minute do kraja, ali je s linije šest metara oči u oči s golmanom gađao - ravno u njega. Sreća pa je Kos bio precizniji i na potpunu erupciju oduševljenja u Areni na semafor postavio 27-27. Minutu i pol do kraja cijela je Arena bila na nogama, čekao se konačan slom Francuza koji su loptu imali u svojim rukama, promašili gol, a onda je Zagreb povukao kontru u kojoj je Dibirova Simonet srušio s leđa, zaradio crveni karton, ali Zagrepčani nisu bili precizni iz šuta s devet metara.

Upravo je Simonet proglašen igračem utkamice, što je zagrebačka publika nagradila zvižducima, no on i Skube predvodili su goste s po šest golova.

Uzvrat se igra također u 20.45, ali 3. travnja u Francuskoj. Ranije je Kielce u gostima svladalo GOG s uvjerljivih 33-25.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebRukometna Liga prvakaMontpellierMontpellier rukometni klub

Ostale Vijesti