REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Hrvatska slomila otpor Rumunja u drugom dijelu i upisala drugu pobjedu

uto. 16.01.24. | 17:40

Tekstualni prijenos mogli ste pratiti na Germanijaku

Nakon uspavanog starta, Hrvatska je u drugom dijelu slomila duh žilavih Rumunja i okitila se drugom pobjedu na Euru u Njemačkoj. Najefikasniji je bio Luka Lovre Klarica, inače MVP susreta koji je potopio Rumunje sa sedam pogodaka iz devet pokušaja.

No nije to bila glatka utakmica. Mučili smo se u prvom dijelu, posebno u obrambenom dijelu. Rumunji su u nekoliko navrata iz tranzicije zabijali pogotke i uporno se vraćali, iako su bili i tri pogotka u minusu. Odličan je bio Klarica koji je držao napadački ton igre u prvom dijelu - zabio je šest pogodaka iz sedam pokušaja. Činilo se kako će i drugo poluvrijeme biti gusto kada su se Rumunji serijom 3-0 vratili u rezultatski egal, no na to su izrabranici Gorana Perkovca uzvratili serijom 4-0 koju je okončao Karačić u finišu poluvremena i donio mir za drugo poluvrijeme (VIDEO, RTL). I ono što je bio veliki problem su i vratari - Mandić i Kuzmanović su u prvih pola sata skupili po jednu obranu.

A onda je u drugom dijelu istrčala agresivnija i odlučnija Hrvatska i ubrzo je dodatno ojačana rezultatska prednost. Napadački teret su sada na sebe podnijeli Kušan, Jelinić i Glavaš, obrana se pritegnula i Perkovčevi izabranici su ubrzo prelomili utakmicu (VIDEO, RTL).

Do kraja utakmice Hrvatska je uglavnom držala vodstvo od sedam razlike i na koncu upisala pobjedu od šest razlike (31-25).

Najefikasnijem Klarici su fino u napadu sekundirali Šoštarić, Kušan i Jelinić koji su zabili po četiri pogotka. Kod Rumunja je najviše zabio Negru (devet pogodaka).



Tagovi

Europsko prvenstvo za rukometaše 2024.hrvatska rukometna reprezentacijaTekstualni prijenos uživo

Ostale Vijesti