UTAKMICA DANA: Danci favoriti protiv Slovenije, ali bit će čupavo!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.01.18. | 09:58

Igraju se dvije utakmice „varaždinske“ skupine.

Danas su na rasporedu svije utakmice drugog kruga Europskog prvenstva u rukometu koje se igraju u skupini II, u Varaždinu. U ranijem terminu Njemačka će se sučeliti sa Češkom, a u kasnijem Slovenija i Danska.

Upravo je potonja utakmica dana. Danska u drugi krug ulazi s dva boda, a Slovenija s jednim. Danci su svakako jedni od favorita za zlato. Prvenstvo su otvorili uvjerljivom pobjedom protiv Mađarske, da bi u drugom kolu doživjeli pravi šok i izgubili od autsajdera Češke 27:28. Ipak, u trećem kolu nadigrali su Španjolsku 25:22 i s dva boda ušli u drugi krug.

S druge strane, Slovenija je u svojoj skupini proživljavala pravu dramu. U prvom je kolu prosula pobjedu protiv Makedonije, a Veselin Vujović je za poraz okrivio suce. U drugom su prosuli pobjedu nad Njemačkom, na kraju je bilo 25:25 tako što su nakon sudskog vijećanja Nijemci dobili sedmerac, a Vujović je za remi okrivio suce.

Slovencima je žalba odbijena i u posljednjem su kolu trebali svladati Crnu Goru kako bi prošli u drugi krug. Crnogorce su razbili s devet razlike, a sada u drugom krugu moraju pobijediti i neku od najjačih reprezentacija Europe.

Utakmica će biti iznimno interesantna i rekli bismo izjednačena. Ipak je Slovenija brončana sa Svjetskog prvenstva. No, Danci su favoriti. Imaju veću širinu, a protiv Mađarske i Španjolske pokazali su moć, dok je poraz od Češke stigao nakon očitog podcjenjivanja.

Slovenija ima većih problema s izostancima, a iako se radi o kvalitetnoj reprezentaciji, očito je da imaju lošiji tretman kod sudaca, velikim dijelom i zbog agresivnog pristupa slovenskog izbornika prema njima.

Danci su na dosadašnjem turniru zabili sedam golova više, no Slovenija ima bolji postotak šuta (66 u odnosu na 63). Što se obrana golmana tiče, obje reprezentacije su u samom vrhu s 34 posto obrana.

Tečaj na pobjedu Danske u ovoj utakmici iznosi 1,40. Tečaj na neriješeno je 11,0, a na pobjedu Slovenije 5,20. Ostale tečajeve na ovu utakmicu provjerite OVDJE. Iako nas očekuje neizvjesna i zanimljiva utakmica, mi igramo na pobjedu Danske.

Vrijeme RB Liga Događaj Tip Tečaj
Pet 20:30 5109 EP M Slovenija - Danska fr 2 1,40

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska 2018

Ostale Vijesti