/DPA/PIXSELL
/DPA/PIXSELL

Težak udarac za Hrvoja Horvata: Dva najbolja hrvatska rukometaša pozitivna na koronavirus

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.01.22. | 15:51

Prvenstvo počinje za samo 10 dana.

Iznimno loše vijesti dolaze nam iz tabora hrvatske rukometne reprezentacije svega deset dana uoči početka Eura. Naime, dva najbolja hrvatska rukometaša, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, pozitivni su na koronavirus. Iz dopisa Hrvatskog rukometnog saveza doznajemo da su se pripreme reprezentacije odvijale uz najstrože epidemiološke mjere, no kao što je slučaj s mnogim sportskim kolektivima, virus se nažalost probio i do redova Kauboja.

Jutrošnji PCR testovi koji su dio obveze prema Europskoj rukometnoj federaciji prije dolaska na natjecanje otkrili su ove neugodne vijesti. Svi ostali igrači i članovi stručnog stožera negativni su i nastavljaju s redovitim treninzima, a za svaki slučaj svi igrači će sutra ujutro ponoviti testiranje.

Duvnjak i Cindrić nositelji su reprezentacije te bi njihov eventualni izostanak s prvenstva bio ogroman udarac po ambicije Kauboja. Oni se zasada osjećaju dobro i imaju blaže simptome. Još nije poznato koliko će dugo izbivati iz trenažnog procesa i hoće li moći igrati na prvoj utakmici Eura protiv Francuza koja je na rasporedu u četvrtak 13. siječnja. U drugom kolu dva dana kasnije Kauboji će igrati protiv Srbije koja je također u problemima zbog širenja koronavirusa u njihovom taboru. Na PCR testu pozitivni su bili reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četvorica članova stručnog stožera. Uključujući i izbornika Tonija Geronu.



Tagovi

Hrvoje HorvatHRShrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti