Sve osim pobjede Norveške nad Srbijom predstavljalo bi veliko iznenađenje

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.01.18. | 13:36

Norvežani su jedni od favorita turnira.

Osim utakmice između Hrvatske i Bjelorusije, danas će se u skupini 1, s početkom u 18:15, odigrati i utakmica između Norveške i Srbije. Norvežani u drugi krug ulaze s dva, a Srbi s nula bodova. Dakako, svjetski viceprvaci u ovoj su utakmici veliki favoriti.

Norveška je odigrala al pari utakmicu s Francuskom (31:32) i uvjerljivo je slavila protiv Bjelorusije (33:28) i Austrije (39:28). Srbija je, pak, s druge strane izgubila uvjerljivo od Hrvatske i Švedske, ali je s tri razlike dobila Island i plasirala se u drugi krug.

Iako bi Hrvatskoj više pasala pobjeda Srbije (ili barem remi), u ovoj utakmici bit će veliko iznenađenje ako Norvežani ne upišu dva boda. Skandinavcima bi problem mogla predstavljati činjenica što izbornik Christian Berge nije previše rotirao u prvom krugu, čak ni na utakmici protiv Austrije koju su Norvežani uvjerljivo dobili.

No, i igrači reprezentacije Srbije su umorni budući da su u posljednjem kolu morali svladati Island kako bi prošli dalje. Tako da su obje reprezentacije na istome.

Norveška je najefikasnija momčad turnira sa 103 pogotka, dok je Srbija pri dnu, s tek 76 postignutih. Što se tiče obrana golmana, i tu su Norvežani ispred s 28 posto obrana, dok srpski vratari imaju 25.

U svakom slučaju, Norveška je favorit i ovdje bi sve osim pobjede Skandinavaca predstavljalo senzaciju. Norveška je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, a po mnogima igra i ponajbolji rukomet na turniru.

Ovdje igramo na Skandinavce, a oni koji vjeruju u pobjedu Norveške s pet ili više golova razlike, mogu odigrati i hendikep.

Vrijeme RB Liga Događaj Tip Tečaj
Čet 18:15 4123 EP M Srbija - Norveška fr 2 1,20
Vrijeme RB Liga Događaj Tip Tečaj
Čet 18:15 4123 EP M Srbija - Norveška hendikep 2 (+4.5) 1,75

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hrvatska 2018

Ostale Vijesti