Španjolska nadigrala Francusku i izborila finale Europskog prvenstva!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.01.18. | 19:44

Prelomilo je tragično prvo poluvrijeme Francuske.

Španjolska je prvi finalist Eura 2018 koje se igra u Hrvatskoj. U polufinalnoj utakmici s 27:23 nadigrali su svjetske prvake Francuze koji će u nedjelju igrati za broncu. Utakmicu je prelomilo prvo poluvrijeme u kojem su Španjolci razbili neprepoznatljive Francuze sa 15:9.

U nastavku utakmice, Španjolska je u jednom trenutku otišla na +9, no Francuska se serijom od 6:0 vratila u igru, ali za potpuni povratak jednostavno nisu imali snage. Drugo polufinale između Danske i Švedske počinje u 20:30.

>> TIJEK UTAKMCIE: Španjolska – Francuska 27:23

Francuska je povela preko Cedrica Sorhainda, a u 4. je Mika Mem zabio za 2:1. To je bilo posljednje vodstvo Les Bluesa na utakmici. Španjolska je brzo preokrenula i držala minimalnu prednost do 22. minute kada su zabili za +2, a do kraja poluvremena otišli su na šest razlike.

Francuska je u 18. zabila za 8:8, no potom je upala u crnu rupu, gotovo deset minuta bila je bez pogodaka, a do kraja prvog dijela zabila samo jedan, a Španjolci na krilima sjajnog Ferrana Solea osam za konačnih 15:9.

Nakon igranja gol za gol u drugom dijelu, Španjolska je u razmaku od 39. do 45. napravila seriju 5:1 i otišla na +9. Činilo se nedostižnu prednost, no tada se Francuzi prvi puta na utakmici bude. Les Bluesi su u pet minuta napravili seriju od 6:0 i došli do 20:23.

No, Francuzi više od toga nisu mogli. Iako se momčad Didiera Dinarta borila do samoga kraja, Španjolska je na kraju slavila s četiri razlike i plasirala se u svoje drugo uzastopno finale Europskog prvenstva.

Najbolji kod Španjolske bio je Sole sa sedam pogodaka (7/9), a Raul Entrerrios je zabio šest (6/8). Rodrigo Corrales je bio odličan, s 10 obrana od 36 pokušaja Francuza, a Arpad Šterbik je obranio čak 3 od 5 penala Les Bluesa.

Kod Francuske jedini je na razini bio Cedric Sorhaindo sa 6 od 6 (Nikola Karabatić pucao je 3 od 8), a Vincent Gerard i Cyril Dumoulin zajedno su imali svega 10 obrana.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hrvatska 2018

Ostale Vijesti