Španjolska i Šterbik razbili Švedsku u nastavku za povijesno zlato!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.01.18. | 22:09

Nevjerojatni pad Švedske u nastavku.

Španjolska je prvi puta u povijesti osvojila naslov prvaka Europe. Nakon četiri izgubljena finala, u petom su svladali reprezentaciju Švedske s 29:23 nakon velikog preokreta u nastavku utakmice. Švedskoj je ovo također bilo peto finale i tek prvi poraz u istima.

Švedska je na odmor otišla s +2, nadigrala je Španjolce, ali su izabranici Kristjana Anderssona u nastavku doživjeli potpuni raspad. U prvih 20 minuta nastavka Šveđani su zabili svega dva pogotka, izluđivao ih je Arpad Šterbik, kasnije proglašen igračem utakmice, Španjolci su napravili seriju 11:2 i u posljednjih 10 minuta otišli s velikih +7, dovoljno za prvi naslov prvaka Europe.

U prvih 11 minuta igralo se gol za gol, da bi se tada Švedska odvojila na tri razlike, ponajviše zahvaljujući Jasperu Nielsenu koji je u tom razdoblju zabio tri gola i Hampusu Waneu s dva, ali i sjajnom golmanu Mikaelu Appelgrenu koji je dugo bio na 60 posto obrana.

Švedska je do kraja poluvremena držala prednost. Španjolska je u tri navrata stigla na -1, no na odmor se otišlo s 14:12 za Skandinavce. Jedini na razini kod Španjolske u prvom dijelu bio je Ferran Sole s učinkom 4/4, a Appelgren je na drugoj strani završio poluvrijeme s 11 obrana, odnosno 48 posto!

Međutim, u nastavku gledali smo potpuno drukčiju utakmicu. Appelgren je prestao braniti, ali se na drugoj strani razbranio veliki Šterbik i potpuno zatvorio vrata Šveđanima koji su u prvih 20 minuta drugog dijela zabili svega dva gola.

Španjolci su s druge strane pogađali sa svih strana i na kraju su drugi dio dobili sa 17:9 i upisali zasluženu pobjedu od šest razlike.

Kod Španjolaca, uz Šterbika (8/21, 38 posto), odlični su bili Sole i David Balaguer s pet pogodaka (5/6), a Raul Entrerrios i Alex Dušebajev zabili su četiri. Kod Švedske, Appelgren je bio na 35 posto (15/43), a najefikasniji su bili Nielsen (pet pogodaka) i Ekberg (četiri).

(Foto: Action Images) 


Tagovi

Hrvatska 2018

Ostale Vijesti