Kolektiff images
Kolektiff images

Protiv Njemačke po dostojan oproštaj od Njemačke, a najbolji je scenarij možda - izgubiti?!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.01.24. | 08:00

Europsko prvenstvo za nas je završeno, ali moramo sačuvati sportsku čast

Budući da je Francuska već rezervirala svoju kartu za polufinale i osvojila skupinu u ponedjeljak, bitka još uvijek traje za drugo mjesto naše skupien s tri momčadi – Njemačkom, Mađarskom i Austrijom – još uvijek u kombinaciji. Nažalost, Hrvatska nije među njima. Mi smo svoje šanse i za borbu za peto mjesto ispustili protiv Islanda.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kao da nemamo dovoljno nesreće na ovome prvenstvu, još se prije same utakmice s Njemačkom ozlijedio Zvonimir Srna koji će ju preskočiti. Sreća pa nam čak i poraz iz ove utakmice nešto nosi. Naime, zanimljiv i bizaran podatak kaže ovako: Danska i Francuska su već direktno plasirane za OI pa će prva sljedeća najbolja momčad s ovog Eura ići direktno na OI, a bit će to Njemačka ili Švedska. One su svoje mjesto izborile preko prošlog SP-a pa bi prvi koji ulaze bili - mi. To znači da bi nama čak za OI kvalifikacije bilo bolje od Nijemaca izgubiti. No tko si to zbog sportskog ponosa može dozvoliti da namjerno izgubi...

Domaćini Nijemci mogu doći do polufinala po prvi put od 2016. godine (kada su posljednji puta osvojili Euro) i drže svoju sudbinu u vlastitim rukama. Pobjedom nad Hrvatskom Njemačka napreduje u sljedeću fazu natjecanja i suočava se s aktualnim svjetskim prvakom, Danskom.

"Volio bih da odigramo utakmicu kao što smo igrali na početku grupne faze", rekao je izbornik Perkovac pred utakmicu i dodao:

"Jako su borbeni, nisu na nivou Njemačke od prije, ali su ekipa koja te može samljeti. Mi smo uvijek govorili da su naši golmani nešto konačno obranili, a njihovi su već godinama na tom nivou. Wolff ih drži u turniru. Imaju i igrače, ne pitaju je li boli, samo igraju, lijepo ih je vidjeti."

Što se naše momčadi tiče, samo bi pobjeda mogla preskočiti Island pod uvjetom da oni izgube od Austrije. Hrvatska je izgubila prve tri utakmice u glavnom krugu i još jedan poraz ovdje povezao bi naš najduži niz poraza u povijesti Eura.

"Oni nemaju što osvojiti, osim ponosa, mi imamo sve za osvojiti, ali to ne znači da neće igrati. Imaju jako dobre igrače, a i konkurenti su, siguran sam da ne žele kući nakon poraza. Zaista očekujem tešku utakmicu, vrlo fizičku izvedbu, ali držimo fige, samopouzdanje koje smo skupili u ponedjeljak možemo iskoristiti za ovu utakmicu", rekao je Christoph Steinert njemački desni bek.

Neslavan rekord na ovom Euru već imamo - najveći broj izgubljenih lopti na 67, što je 13 više od Njemačke i želimo li svladati Njemačku s Wolffom na vratima, morat ćemo to hitno popraviti.

U 12 utakmica koje smo odigrali međusobno, Hrvatska je pobijedila u osam, uključujući četiri od pet na europskim prvenstvima, a posljednji susret bila je pobjeda Hrvatske 2020. rezultatom 25-24. E sada ćemo vidjeti, ponos, sportska etika, natjecateljski duh... U ovoj će se utakmici spojiti sve. Samo ne smijemo do kraja izgubiti dostojanstvo.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.njemačka rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti